dinsdag 22 juni 2010

Tahiti – Papeete – Quai d’Honneur

We hebben een bijzonder fijne tijd gehad in Tahiti. Het duurt ongeveer een dag om te bekomen van het verschil in drukte met de Tuamotus.

DRUKTE

We liggen aan de kade in de stad, zodat alles binnen wandelafstand is. Het is wennen om te moeten uitkijken voor auto’s, het is wennen aan het lawaai en de snelheid van die auto’s, het is lang geleden dat je nog eens zoveel mensen bijeen gezien hebt, enzovoort, maar het wennen gaat snel.

Er gaat een schokje door je ruggenmerg als je de Carrefour binnenwandelt. Je weet niet waar eerst gekeken. Alles hebben ze er… Zoals thuis. Ik wist niet goed of ik er gestresseerd of blij van moest worden. Bijzonder vreemd.

VOETBAL

En de voetbal in Zuid Afrika is ook begonnen. Op deze plek op aarde zijn er twee matchen ‘s nachts (om 1u30 en om 4u) en eentje ‘s morgens om 8u30. Frankrijk tegen Mexico gezien in het fantastische café “Les Trois Brasseurs”. Ze maken hun bier zelf, in Belgische machines met Belgische grondstoffen. Het was zo’n ochtendmatch. Lekker marginaal vroeg zo’n geweldige pint gedronken tijdens de match. Het was ook opmerkelijk te zien dat de Frans-Polynesische Tahitianen voor Mexico supporterden. De echte Fransen die er zaten konden er niet mee lachen.

We hebben ook een nachtje met de Hollanders Wierd en Adam (en Amerikaan Jason) naar Nederland-Japan proberen te kijken. Die was om half twee.  Alle cafés sloten plots om 01u, dus dan hebben we maar wat zitten improviseren op de Tangaroa, met mijn laptop, online Nederlandse radiocommentaar en zwartwitbeelden die we met een antennetje opvingen. Het duurde de volledige eerste helft vooraleer we iets konden zien. En in de tweede helft viel Wierd constant in slaap.

QUAI

Het is ook een gezellige drukte op de kade. Alle bootjes maken zich klaar voor een zeilregatta naar Moorea. Wij beslissen daar gretig aan mee te doen (aan de festiviteiten dan toch), maar vertrekken uiteindelijk niet op de dag van de race, omwille van het rotweer. We willen dan liever nog eens het eiland verkennen. En dingen in orde brengen die al lang op zich laten wachten (schoenen kopen voor de kinderen, boot kuisen, paar klusjes, foto’s op de website zetten, gaan eten bij “Les Roulottes”, allemaal een soort “Chinese frietkramen” waar je goedkoop geweldig lekker kan eten, enzovoort…

IMGP6827 IMGP6832 IMGP6800 IMGP6837

FLASH V

We hebben hier ook een bijzonder leuke tijd met onze Belgische vriend Koen van de Flash V gehad. Zijn twee vrienden Hugo en Doug konden, na veel vertraging door de stakingen hier, eindelijk naar huis vertrekken. Koen bleef hier dus een paar dagen alleen, tot zijn vrouw, zijn zoon en diens vriendin hier op vakantie kwamen. We zijn vaak samen naar de Carrefour gereden, telkens samen gegeten en het meest van al samen gelachen met zijn strijd tegen de klok om zijn boot kraaknet te krijgen. Sepke ging hem met plezier elke dag helpen (en afjagen).

Dinsdag gooien we hier de trossen los. Korte stop in Moorea en daarna richting Huahine.

1 opmerking:

  1. Dag allemaal,
    proficiat met de nieuwe lay out van de blog, heel fris vind ik dit !
    En wat is het leuk iedere dag even weg te dromen.
    groetjes
    sylvia G

    BeantwoordenVerwijderen