zondag 10 april 2011

Garry’s Anchorage, Great Sandy Straight

De ‘Wide Bay Bar’ was bijzonder rustig bij het binnenlopen. Het klutste wel een beetje in de wasmachine, maar niets dat we nog niet hadden meegemaakt. We waren er precies op tijd en er stond weinig wind. Makkie. Ondertussen geankerd in Garry's anchorage. We liggen vlakbij het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island.

Korte verkenningstrip met de dinghy om onze ‘crab pot’ uit te zetten in de hoop morgen een dikke krab op het menu te hebben. Ward en Flor wilden graag naar het strand dus die waren mee in de Moo. De verkenningstrip leerde ons ook het volgende. Er zitten dingho’s op Fraser Island en die zagen we lopen langs de waterlijn. Een soort wilde honden, die, als ze hongerig zijn, wel eens een kind durven aanvallen. Gelukkig hadden we Ward en Flor nog niet op het strand afgezet alvorens de krabbenvallen te zetten. Tweede leerzaam feit: toen we aan land gingen, zagen we een waarschuwingsbord. Pas op voor de krokodillen hier!

Huh? Krokodillen?

We weten dat we ten noorden van Bundaberg heel erg moeten opletten voor de zoutwaterkrokodillen. Bijzonder roofzuchtige dieren die het op de mens gemunt hebben. Maar hier? Blijkbaar zakken die dieren steeds zuidelijker… Op het bord stond dat we best 50 meter van de kustlijn bleven, heel goed moesten opletten bij het stranden of te water laten van de dinghy, en waakzaam zijn als je vis kuist in de buurt van het water…

Ward en Flor bleven gewoon bij ons en waren iets minder happig om alleen op het strand te blijven….

Morgen nemen we Opa mee op wandel. We gaan Fraser Island verkennen.

5 opmerkingen:

  1. Dingho's, zoutwaterkrokodillen. Lijkt eerder een gevaarlijke safari. 'k Zal een kistje met kaarsen naar Oma brengen........ Ze zal het nodig hebben.
    Groeten
    Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meer dan 350 soorten vogels. Dat wordt genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mannekes! Geloof mij... er is geen zaliger plek op de wereld dan ons vlakke land!
    Kijk toch maar goed uit jullie dopjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, neem opa maar mee. Dat zal al dat ongedierte wel afschrikken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja merci, Ilse ! Opa met zijn krakende knoken, ...het geluid misschien !?
    't werd dus weer loos alarm: ik vermoed dat toeristen hier ..afgeschrikt worden om er te baden, omwille van de sterke stroming bij wisselend tij.

    BeantwoordenVerwijderen