vrijdag 20 mei 2011

The Percy Isles, Great Barrier Reef, Australië – 6 mei 2011

Knagend schuldgevoel gehad over het niet aanvullen van de blog voor zo lang. Het is elke dag zo’n druk programma geweest, dat er voor schrijven geen tijd meer over bleef… Een schande om jullie te laten denken dat we al meer dan een week onderweg zijn op de woelige golven naar South Percy Island…

IMGP7355Toen we de foto’s zagen die de vrienden van Sea Level en Go Beyond genomen hadden van die wilde passage, schrokken we zelf. De kinderen hebben de hele dag zitten lezen en videospelletjes gespeeld . Haïke deed een middagdutje en ik had me het meest comfortabele hoekje uitgezocht achter het roer aan stuurboord. Het woei 30 knopen, maar de boot deed het prima met gereefde genua en een ruime koers. Af en toe was het schrikken van zo’n grote golf die van achter aangedenderd kwam, maar als die eenmaal onder de boot verdween, viel het allemaal wel mee. Het naar beneden surfen van die golven is ook leuk. Telkens kijken naar de snelheidsmeter om te zien of we ons record konden kloppen. 

Wat onze route langs het Great Barrier Reef naar het noorden van Australië interessant maakt, is dat je ze bijna volledig kan doen in dagtochten en dus geen nachtjes moet doorzeilen. Goed voor het humeur en minder vermoeiend. The Percy Isles liggen mooi halfweg tussen de Keppels en de Whitsundays en zijn dus een populaire stop voor yachties. Zonder boot geraak je er niet.

Na de woelige overtocht ankeren we nog voor zonsondergang aan de lijkant van South Percy Island. De kaarten en de gidsen die we hebben spreken elkaar tegen, het water is troebel en de zon zit al laag, dus blijven we ver genoeg van het strand en de ondiepe riffen om te bekomen van ons heftig tochtje. Nu ja, bekomen. De zee blijft ook binnen de baai voor onrust zorgen en klutst de boot de hele nacht heen en weer. Om vijf uur zijn we klaarwakker een nog geen uur later is het anker op en zijn we onderweg naar onze volgende stop: Scawfell Island. We willen wat tempo in onze tocht noordwaarts krijgen en dan is wind van 25 knopen mooi meegenomen. Ruw, maar snel.

3 opmerkingen:

  1. een goed schip, een uitstekende skipper, het vertrouwen is er, stelt ieder op z'n gemak.. bon vent ! GuStaanwal: lekker languit in z'n zetel, kijken tot in de kleine uurtjes naar de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang, en naar de uitmuntende Brugse finalist, Thomas Blondelle ! Toch heel wat rustiger !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk ontspannen stel op die foto.

    BeantwoordenVerwijderen