Boat

A Small Nest is een Beneteau Oceanis 46, bouwjaar 2009.

"A Small Nest" (of kortweg Nest) is de naam van de boot en een anagram van "Stellamans". Het is onze kleine, veilige nest voor de volgende jaren.

In mei 2009 hebben we de boot opgepikt in Les Sables d’Olonne, Frankrijk, en hebben we ze eerst 500 mijl naar Nieuwpoort gevaren. Daar hebben we de zonnepanelen laten plaatsen. Veruit de beste beslissing om ons goed uit te rusten met zonnepanelen: 540 watt, bij zonnig weer (waar we nu 3 jaar lang in leven) leveren ze ons 40 ampère en dat is meer dan genoeg om ons in alle (elektrische) energie te voorzien.


De Oceanis 46 is een comfortabele cruiser, ideale grootte en indeling voor een gezin van vijf. We houden van de lichte kajuit, waar je altijd buiten kan kijken en de ruime kuip waar je makkelijk 6 mensen rond de tafel zet. De boot heeft fijne zeileigenschappen en brengt ons meestal aan ruim 7 knopen naar onze bestemming.
Sepke heeft de achterkajuit bakboord als slaapkamer, de jongens Ward en Flor slapen in de achterkajuit aan stuurboord. Ze hebben een badkamertje met WC en douche. Wij slapen in de voorpunt en hebben er ook een badkamertje met WC en douche.


We zijn ook enorm tevreden van de service van onze Beneteaudealer Ship Shop, Jean Englebert en zijn team. Geen moeite is hen te veel om ons zelfs aan de andere kant van de wereld bij te staan.