zondag 18 december 2011

Simon’s Town, South Africa – Happy Xmas & NY !

Als dieven in de nacht zijn we stilletjes de jachthaven van False Bay binnen gevaren. De laatste mijlen werden we omringd door een groep dolfijnen die onze boot gebruikten om te vissen. Ze joegen een school vissen richting onze boot en dan kwam de groep dolfijnen zich te goed doen aan een opeengepakte groep vissen tegen onze flank. Eerder zagen we overal zeehonden op de meest relaxte en kluchtige manier rondzwemmen en plots schrikken als ze onze boot zien.

We hebben ons in het donker aangelegd in de jachthaven, op een plaatsje dat we al maanden voordien gereserveerd hadden, en wat later helpen we onze buddies van Go Beyond naast ons aanleggen. Het is een intens goed gevoel te weten dat we die Indische Oceaan achter ons hebben en dat we de Zuidafrikaanse oostkust getrotseerd hebben zonder ongelukken. Het zwaarste van onze zeil reis ligt achter de rug. Yessss.

Om vijf uur in de ochtend zijn we ons bed ingedoken, maar de slaap was moeilijk te vatten. Zo zenuwachtig voor het weerzien met onze familie.

Vandaag hebben we Haike’s zus Ilse, met haar man Jeroen en de twee schatten van kinderen Julie en Charlotte teruggezien. Ze wonen al 13 jaar in Zuid Afrika en het was lang geleden dat we ze in levende lijve gezien hadden. Het doet iets met een mens, om na drie jaar familie te omhelzen. Tranen hebben we verbeten.

De volgende dagen komt de rest van de familie overgevlogen uit België: alle ouders en mijn broer met zijn gezin. Wat volgt zal een intens weerzien zijn en genieten van de eindejaarsfeesten in een warm klimaat. En we verwachten ook nog wat goeie vrienden. We gaan dus een paar weken van wat stilte op de blog genieten ;-)

Voor jullie allemaal een mooi en intens eindejaar gewenst, samen met mensen die jullie dierbaar zijn. Geniet van elkaar!

Een mooie kerst en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Veel liefs van,

Flor, Ward, Sepke, Haïke en Willem

A Small Nest

30 opmerkingen:

 1. Voor jullie ook een goed einde van het jaar. Mooie prestatie geleverd tot hier. Nu komen jullie weer onze kant op zo langzaam aan. Hopelijk tot snel, we hebben het vaak over onze mooie maanden samen, nu alweer twee jaar geleden. Lamawaje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens jullie ook geweldig mooie en sfeervolle weken met familie en vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Congratulations Little Nesters on a safe journey. You are having wonderful experiences and Brad and I enjoy following your journey. Have a Happy Christmas with family and friends and safe sailing in 2012. Love from Brad and Marijke Barker from Gladstone in Aussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij dat jullie die moeilijke 'kaap' veilig en wel gehaald hebben! Genieten en rusten nu. We kunnen jullie commentaar met een gerust hart een tijdje missen in deze happy omstandigheden. Zalige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar alvast! De groetjes en de beste wensen aan je papa en Bea, Haike.
  Hilde en Dries

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That's wonderful that you will have all the family there for the holidays! Merry Christmas and Happy New Year to you all! Congrats on the trip around the Cape as well!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blij te horen dat jullie eindelijk goed zijn aangekomen en van een welverdiende rust kunnen genieten.
  Hiermede wens ik het gehele Nest een goede familievereniging met een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.
  Voor de kinderen nog een fijne vakantie.
  Alfonso uit Kos - Griekenland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prettige feestdagen en geniet van mekaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vanuit een koud en sneeuwrijk Zwitserland wens ik jullie allemaal een heerlijk Kerstfeest en de beste wensen voor 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alle goeds en allerbeste best
  voor het gehele nest
  en natuurlijk ook voor al het ingevlogen gevederte.
  Dat het weerzien fantastisch moge zijn.

  Fijne weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel tof dat jullie al zoveel avonturen hebben meegemaakt. Song-Hua en ik wensen jullie, en de gehele familie, fijne dagen in ZA.
  Prettige eindejaarsfeesten.
  En daarna stillekes terug naar het koude noorden varen.....

  Dirk (van de chinees)
  PS: Met mij pc kan ik geen berichtjes schrijven, daarom een andere geleend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het blijft toch wel fantastisch wat jullie allemaal uitspoken ! goed om te lezen dat het zwaarste achter de rug is... jullie hebben nog maanden genot in het vooruitzicht.
  geniet van het familiegevoel en doe veel groeten aan Ilse !
  B en B, W en H

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dat ILSE die blog moet onderhouden tijdens hun verblijf in ZA. 1 x per week een uitgebreid verslag et pittige details :-)
  Wie stemt voor ?
  De petitie start NU !!
  Stemmen dus !!!

  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oma wil graag alle enthousiaste volgers danken voor de opbeurende, geestige reacties en de ondersteunende sympathie die jullie aan de nestjes al twee jaar geven.
  Ik beloof jullie allen een feestelijk ontmoeten als de haven van Nieuwpoort in Juli terug binnenvaren.
  Aaan allen wens ik een heerlijk nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha, danku voor jullie vertrouwen...maar ik ben jammergenoeg niet zo'n goeie schrijver als Willem...maar het moet gezegd zijn, het weerzien was en is nog altijd fantastisch. De kinderen, van 13j tot 4j, vlogen erin alsof ze mekaar vorige week nog gezien hadden. En ook het weerzien met Haike en Willem, na 3 jaar, voelde zoals thuiskomen. Het maakt mijn hartje blij. Allemaal het beste voor 2012 xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. aan gans de familie prettige feestdagen en het beste voor 2012!!! een behouden thuiskomst na drie onvergetelijke jaren Aan Hedwig een onvergetelijk verlof met de kinderen en kleinkinderen die ze zo heeft gemist!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja allé Ilse... we verwachten geen schrijversniveau "Willem". Enkel wat nieuwszo elke week, dag, soms,... :-)
  Laat je gaan meisje! Verleg je grenzen en ontdek jezelf!
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wens jullie een fantastisch weerzien en een vreugdevol en gezond 2012

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wanneer nog een verhaal? WIJ ZIJN NIEUWSGIERIG?


  GROETJES AAN HEDWIG !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beste Haike en Willem,
  Met de wissel van het jaar wensen wij u traditioneel een allerbeste en behouden vaart-maar dat wensten wij u al iedere dag natuurlijk.Om u en Oma te troosten in de soms woelige baren hebben wij met onze kleinkinderen kaarsjes gebrand in de kathedraal van Antwerpen.
  Maar wij blijven bewonderend en verwonderd van aan de wal uw "buiten de box belevenissen" gadeslaan.Het is en blijft een straffe toer, letterlijk en figuurlijk.Wij hopen datjullie een gezellige familiereunie hebben.Geniet ervan en doe de groeten aan Sepke,Ward en Flor, Hedwig en Guido, Michelle en Anton en de familie van Haike et les autres vanwege tante Lieve,Myriam,Marleen,Peter en nonkel J.P
  Jean-Pierre

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Beste Haike en Willem,
  Met de jaarwissel wensen wij u heel traditioneel maar hartelijk een allerbeste en behouden vaart-maar dat wensen wij u al elke dag natuurlijk.Wij blijven bewonderend en verwonderd van aan de wal uw "buiten the box belevenissen" gade slaan.Het is en blijft maar telkens een straffe toer letterlijk en figuurlijk.Wij hopen ook voor u een gezellige familiereunie-geniet ervan.Doe de groeten aan Sepke, Ward en Flor, Hedwig en Guido, Michelle en Anton,de familie van Haike et les autres en dit vanwege tante lieve,Myriam,Marleen Peter en nonkel JP.
  Jean-Pierre

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wij wensen jullie een fantastisch leuke jaarwissel samen met de ganse familie .Aan Hedwig en Guido onze beste wensen en een heerlijk verblijf in Zuid-Afrika!!groetjes van Mieke en Tony.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. beste wensen voor een voorspoedig en succesvol jaar !!nog vele mooie momenten op deze fantastische wereldreis samen met de kids!!Aan Hedwig en Guido onze beste wensen bij deze fantastische jaarwissel samen met met de ganse familie!Groetjes van Mieke en Tony!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mijn beste wensen voor 2012 met een goede gezondheid voor iedereen, veel zeilgenot en fantastische avonturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Veel succes op het vervolg van de tocht. Met het gedeelte wat jullie gehad hebben moet het vervolg een peuleschil zijn. De laatste mijlen wegen het zwaarst.

  BeantwoordenVerwijderen