donderdag 15 december 2011

Knysna, 30 november – 15 december 2011

“En ik moet nog bloggen ook, en ik moet nog bloggen ook, en ik moet nog bloggen ook”, loop ik hier de laatste dagen als een neuroot te herhalen terwijl we van de ene activiteit, klus, ontmoeting, afspraak, uitnodiging, … in de andere vallen. Morgenvroeg vertrekken we hier, als we door de befaamde ‘Heads’ geraken en laten een formidabel plaatsje achter. Gelukkig heeft ons hier niemand werk aangeboden, of we waren wellicht voor goed gebleven.

Het jachthaventje van Knysna is als een kruising tussen een authentiek Italiaans haventje en Disneyland. We liggen langs de kade, pal in te midden van restaurantjes, winkeltjes, ijskraampjes en mimespelers. Voor de honderden toeristen die hier elke dag langs de kade wandelen zijn ook wij een attractie. Nog nooit hebben we zo vaak ons verhaal gedaan. Het leukste van al waren de vele Belgische toeristen die een praatje kwamen maken, en ons stuk voor stuk fier het nieuws kwamen brengen dat we een regering hebben.

We moeten ons dus niet meer aan onze belofte houden dat we niet zouden terugkeren vooraleer er een regering zou zijn.

En het goeie nieuws is dat we 40 uur varen voor de boeg hebben. We ronden Cape Agulhas, de meest zuidelijke kaap van Zuid Afrika. En dan zullen we tijd hebben om al onze indrukken die we in Knysna gehad hebben, kunnen verwerken, beschrijven en posten op de blog.

Hasta La Vista!

Het Nest

7 opmerkingen:

  1. Gelukkig, alles gaat goed. Ik begon me al zorgen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hou het veilig...Het kaarske brandt al!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed te lezen dat jullie het nog steeds goed maken, we waren hier al een beetje ongerust. Geen nieuws meer sedert een tiental dagen dat zijn we niet gewoon van jullie. Goede vaart en laat de "indrukken" maar komen. Groetjes, Sylvia Eischen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fair winds and seas! Tahina is sailing into Sydney Harbour today.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En we komen dichter en dichter en dichter !!! Joehoeeeeeee!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oma is met haar kaarsjes intussen verantwoordelijk voor 60% van de CO2 uitstoot in West-Vlaanderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nu ruim 2 jaar onderweg, een verhaal dat ik met veel belangstelling volg, en graag zelf zou beleven....
    Maar hoe voelt het nu de terugtocht ingezet is ? Hoe verandert dit alles een mens ? Welke dingen zou ja anders aangepakt hebben; kan je jezelf terug inschakelen in de wereld die je 2 jaar achterliet; wat is nu hét topmoment ?
    welke boot heb je nodig (qua grootte, zeileigenschappen, comfort.... Kan je daar na zo'n lange tijd het ideale uit distilleren ?

    Veel plezier nog, en ik blijf jullie volgen.

    BeantwoordenVerwijderen