Topplaatsen

De hele Pacific
Te weinig woorden en teveel prachtige eilanden om te beschrijven in de Pacific. Ongetwijfeld de mooiste kant van de aarde. De Markiezeneilanden, de Tuamotus, de Society Islands, de Cook eilanden, Niue, Tonga, Fiji.. Allemaal uniek, met een eigen karakter, een eigen cultuur en een eigen natuur. Top, top, top.

Los Roques – Venezuela 
Desolate eilandenarchipel voor de kust van Venezuela. Adembenemende stranden en natuur. Ongerept en desolaat omdat Venezuela een bijzonder slechte reputatie heeft bij zeilers omwille van gewelddadige overvallen op boten en piraterij.

De Markiezeneilanden – Frans Polynesië
Indrukwekkend hoge eilanden, bijzonder groen en vruchtbaar. Kippenvel als je ze na bijna drie weken varen ziet opduiken aan de horizon. Heel begrijpelijk waarom Jacques Brel hier de laatste jaren van zijn leven op Hiva Oa verbleef, maar ons favoriet eiland was Nuku Hiva, waar we zwommen met de Melon Headed Whales.  

Rangiroa - Tuamotu's - Frans Polynesië
Het paradijs zoals in de boekjes, met fantastisch wildlife onder water.

San Blas eilanden– Panama
Authentieke eilandenarchipel voor de kust van Panama. Woonplaats voor de Kuna indianen, die hard hun best doen om heel gewoon te blijven en geen “westerse” invloeden in hun cultuur binnen te laten. Machtig mooie onbewoonde eilandjes met witte stranden en palmbomen.

De Galapagoseilanden – Ecuador 
Buitengewone natuur, indrukwekkende fauna en flora. Heeft ook een bijzonder interessante geschiedenis.

Het Panamakanaal – Panama 
Ook indrukwekkend, maar dan qua menselijke prestatie: het uitgraven van zo’n kanaal om twee oceanen te verbinden. Het was ook een mijlpaal op onze route: eenmaal erdoor moet je rondvaren om terug thuis te geraken.

Bonaire – Nederlandse Antillen
Omwille van de onderwaterwereld. Wellicht één van de mooiste duikplekken ter wereld, recht onder onze boot.


Lanzarote – Canarische Eilanden 
Verrassend mooi omdat we nooit verwacht hadden zo dicht bij huis zo’n uniek eiland te vinden. Prachtig omwille van de speciale combinatie van de kunstenaar/architect César Manrique en het lavalandschap van het eiland.