zaterdag 17 december 2011

Knysna, de ontmoetingen

Homeboy

Homeboy woont in een sloppenwijk omdat hij drie maanden geleden een drama meegemaakt heeft. Zijn dochtertje had, in hun pas gebouwd stenen huisje, de gas laten aanstaan. De boel is ontploft en hij is zijn dochtertje verloren. Zijn vrouw en hun zoontje waren op dat moment niet thuis. Hij vertelt het zo oppervlakkig mogelijk, om niet te moeten huilen. Homeboy heeft werk als poetsman in het havencomplex van Knysna, maar hij klust bij om zijn leven terug op de sporen te krijgen. We zetten hem drie dagen mee aan het werk op onze boot. We geven A Small Nest een ‘groot onderhoud’: alle metaal wordt opgepoetst en de hele boot wordt gewaxt. Na drie dagen ziet ze er weer als nieuw uit en is Homeboy geweldig gelukkig. Hij was zo dankbaar voor al hetgeen we hem meegegeven hebben voor zijn vrouw en zoontje dat hij zei dat we zijn laatste werkdag niet moesten betalen. We hebben hem het dubbele betaald van zijn dagprijs. Crème van een gast.

Born in Africa

Eén van de Belgen die met ons een praatje komen maken zijn Remi en Lieve. Hij is gepensioneerd en ze wonen 6 maanden per jaar in Plettenberg, iets verderop. Om hier ook iets om handen te hebben, hebben zij zich in het vrijwilligerswerk gestort in een project dat de dochter van vrienden hier opgestart is. ‘Born in Africa’ is een fosterproject dat kansarme kinderen uit sloppenwijken sociaal en educatief begeleidt en ze een kans geeft degelijk onderwijs te genieten en professioneel succesvol te kunnen worden. We krijgen een uitgebreide rondleiding en introductie en we zijn erg onder de indruk van de verwezenlijkingen die bezieler en spilfiguur Isabelle De Smul heeft gemaakt en van het professionalisme waarmee de onderneming Born in Africa is opgebouwd.  Het is een fantastisch project, zeker als je beseft dat voor een bijdrage van 250 euro per jaar, je een kind dat volledige jaar zijn studies en begeleiding kan bekostigen. Het geld gaat bovendien rechtstreeks naar je petekind, dus je weet dat het goed besteed is. Check it out: www.borninafrica.org .  Wij zijn fan.

6 opmerkingen:

  1. Heerlijk te weten dat jullie, veilig, de kaap zijn gerond.
    Heerlijk om hier pakjes te maken voor hét ontmoetingsfeest van het jaar ! Zaterdag zien we elkaar. Twee jaar is het nu geleden, ik heb alle knuffelenergie opgespaard...dat zal wat geven! Hou jullie maar gereed, want daar komt oma!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en de champagne staat koud voor morgen...ik kan niet wachten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Ilse. Neem jij de blog af en toe eens over om ons wat meer pittige details te geven dan Willem kwijt wil; Wat denk je ? Doen hé!
    Grtjs,
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij onmoeten de mensen van born in africa ook in februari als we in plettenberg zijn. Is dat ook niet de organisatie waar de vrouw van Wouter Deprez voor werkt? Althans, heb begrepen dat die ook voor een ngo aan de slag zijn in Plet.

    Jan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Marianne werkt eigenlijk voor Dream Catcher maar Born In Africa is super goed bevriend met Wouter en Marianne . Beiden aktief in Plettenberg en hebben al lang een goede samenwerking ... baaie welkom . Remi & Lieve Chairman BIA in ZA .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag aan de "A Small Nest" familie . En nu maar genieten verder met de Familie en welkom in Plettenberg !! Lieve & Remi Born In Africa NGO

    BeantwoordenVerwijderen