vrijdag 25 november 2011

Van Durban naar East London

De tocht van Durban naar East London is er eentje van 250 mijl. Als we de boekjes mogen geloven voelt het echter maar aan als een tocht van 150 mijl omdat we met de befaamde Agulhas current zullen meevaren en die zou ons twee tot drie knopen moeten duwen.

Het gevaar dat aan deze route vasthangt is het veranderlijke weer. Als je plots een Zuidwestelijke storm op je dak krijgt terwijl je in die Agulhas current vaart, kan het tricky worden. Dan ontstaan er golven tot 20 meter hoog…

Het is dus van essentieel belang om goed naar het weer te kijken voor te vertrekken. Dat hebben we gedaan, en vanavond biedt zich een ‘weatherwindow’ aan dat tot in East London gunstig zou zijn. We hopen dat het zo blijft, want het weer verandert hier soms van de ene op de andere dag.

Ondertussen nog iets geweldig. Onze vrienden van de Blauwe Pinquin hebben ook een filmpje gemaakt over onze passage door de Indische Oceaan. Zo zie je het eens vanuit een ander standpunt. Check it out: ‘The Blue View’, met dank aan Ben en Annemiek !

 

http://youtu.be/rhn1boiV1Fw

Tot in East London,

‘t Nest

3 opmerkingen:

  1. Succes in de gunstige 'weatherwindow'! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om alle weergoden de stuipen op het lijf te jagen, heb ik weerom mijn kaarske aangestoken: het is een flink vlammetje dat zich niet zomaar zal laten uitblazen.

    Het doet me toch elke keer even slikken als ik jullie daar in levende lijve zie. De trots stapelt zich dan op. Wat een lef hebben jullie toch. Wat een vrolijkheid en niet aflatend enthousiasme. Wat een samenhorigheid. Knap!

    BeantwoordenVerwijderen