zondag 24 juni 2012

Dun Loaghaire en van Dublin naar Belfast, 15 tot 20 juni 2012

De perfecte inburgeringscursus voor een familie die drie jaar in tropische zomer heeft rondgezeild, is naar huis komen via Ierland.  Regen blijft hier maar met bakken uit de lucht vallen en het is hier zelfs kouder dan in België. Maar we klagen niet en genieten alsof ons leven ervan afhangt van elke dag die ons rest op deze reis.

Ook leuk is dat we opnieuw veel bezoek hebben. Eerst door Opa, die een dag vroeger dan we dachten aan onze boot stond in Dun Loaghaire.  Een paar uur later krijgen we het hooggeëerd bezoek van wereldzeiler Thomas Siffer. Hij komt ons voorbereiden op onze thuiskomst en maakt van de gelegenheid gebruik om een artikel te schrijven voor De Morgen over ons wedervaren. Met beiden is het een hartelijk weerzien.

En tegen het einde van de maand verwachten we opnieuw bezoek, in Schotland, dus moeten we het weer nauwlettend in de gaten houden om er tijdig te geraken. Thomas was nog maar pas vertrokken en we hebben de trossen losgegooid om een sprong verder te maken naar Belfast.

Het is de eerste keer dat Opa een overnachter meevaart op een zeiljacht. Het unieke is dat we één van de kortste nachten meemaken en het gedurende de hele nacht niet helemaal donker wordt. Rond tien uur ging de zon onder, het bleef licht tot na middernacht, en het werd opnieuw klaar vanaf 2 uur.

4 opmerkingen:

  1. O, wat zullen jullie moeten afkicken straks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terwijl hier iedereen steen en been klaagt over het weer, blijven jullie overenthousiast genieten van de laatste weken van jullie wereldreis!
    Drink nog met volle teugen van de schoonheid van dat land. De regen is dan het laagje melancholie die de overgang van het ene naar het andere leven zal vergemakkelijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie zullen in augustus dan toch kunnen zeggen dat het hier beter is dan in Ierland.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dag Willem,

    Ik heb je blog gevonden via de site van de Zilte Wereld en ik moet zeggen: Petje Af,
    vindt het helemaal geweldig wat jullie hebben gedaan.
    Zoveel mensen dromen,plannen,dromen nog wat verder en blijven hierin hangen,
    maar jullie hebben het gewoon gedaan.
    We kennen elkaar niet ,maar ik heb enorm genoten van je blog
    Bedankt voor je verhalen en inspiratie.
    Een goede thuiskomst gewenst.


    groet,
    Rene

    p.s. Zit zelf nog in de fase van dromen en plannen maar ben vastbesloten om hierin niet te blijven hangen.

    BeantwoordenVerwijderen