zaterdag 12 februari 2011

Melbourne, op bezoek en bezoek

Heerlijk warm is het, hier op het vasteland van Australië, in Melbourne. Net wat we nodig hadden. De eerste avond boeken we een goedkope F1-hotelkamer in het centrum van de stad, omdat elke camping zowat 50 kilometer uit het centrum ligt en omdat we afgesproken hebben met Brad & Cat van zeiljacht Ghost in het centrum van Melbourne.

Bijzonder leuk weerzien met Brad en Cat. We halen herinneringen op bij schandalig dure pinten (9 dollar per pint!, maar wel een goeie: de Pale Ale van Little Creatures) in een hip cafeetje. Brad stelt ons voor om een nacht of twee bij zijn ouders te overnachten. Ze wonen in Mornington Peninsula, een prachtig schiereiland, zestig kilometer buiten het centrum van Melbourne. En zo’n uitnodigingen gaan we natuurlijk bijzonder gretig in. Elke minuut weg uit een tent is er één gewonnen. 

We kunnen dus logeren bij de ouders van Brad. Het is altijd bijzonder leuk om lokale mensen te leren kennen, nieuwe vrienden te maken en dak boven je hoofd te hebben. Ze hebben bovendien bijzonder veel kampeerervaring en kunnen ons heel wat nuttige tips geven over onze tour.

Nadat we Melbourne bezochten op een dagje (het museum voor film en televisie en het grootste casino van het westelijk halfrond), reden we de oprit op van Huey en Diane… Heerlijk leuke mensen zijn dat, van de eerste minuut dat je ze ziet.

We beleven een heerlijke tijd samen. Geweldige bbq, mooie tour rond het Mornington Peninsula met Brad als gids, we koken de tweede avond lekker eten voor onze gastheer en –vrouw, enz…

Bij het wegrijden bevestigen we elkaar nog eens dat voor de rest van ons leven de beste gastheer en –vrouw willen zijn voor gelijk wie die bij ons passeert.

Daarna rijden we naar een camping in de buurt van de luchthaven van Melbourne. Sander, de kapitein van de Lamawaje, waar we samen de Atlantic mee overgestoken hebben, is op zakenreis in Australië. En hij heeft wat tijd om ons te bezoeken. Heerlijk bijkletsen, hem overtuigen dat “de Pacific” de crème de la crème” is en dat hij niet mag stoppen met zeilen vooraleer hij dat in zijn leven gedaan heeft. Leuk hoe we elkaar na een dik half jaar terug zagen, hoe de conversatie onmiddellijk op volle toeren draaide en dat we drie uur later opnieuw als dikke vrienden afscheid moesten nemen.

Bezoeken en bezocht worden, ‘t is van ‘t leukste dat er is.

6 opmerkingen:

  1. nice! what a treat ! en binnenkort val ik er zelf met mijn g.. dus in de boter i

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben blij met al die warme leuke mensen die jullie zo hartelijk welkom heten.
    Nu ja, jullie zijn ook bizondere gasten die een aangename afleiding bieden.
    Hopelijk valt het verder kampeeravontuur mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Sepke,
    Van harte gefeliciteerd met je 13de verjaardag! We hopen dat je een mooie dag hebt gehad en hebben even een wijntje op je gedronken.
    We hopen je ergens rond de Solomons of Papua New Guinea weer te zien. De mannetjes missen je nog altijd. En wij jullie ook, maar dat is evident!
    Veel liefs van ons allemaal,
    Adam en Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Sepke,

    Happy birthday vanwege de 5 voskes uit Affligem! 13 dikke kussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. OOk nog van ons , 13 heel dikke kussen voor je verjaardag SEPKE
    Margo, Simon, Emma , Fabienne en Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sepke, van harte proficiat met jouw verjaardag ! Maak er maar een mooi feest van.
    Kusjes,
    Sylvia, Xavier, Pierre en Olivier

    BeantwoordenVerwijderen