zaterdag 9 april 2011

Van Mooloolaba naar de Great Sandy Straight

Vannacht om 3 uur gooien we de trossen los en zeilen we naar de Great Sandy Straight. Om in die Great Sandy Straight (een soort binnenweg richting Bundaberg), moet je vanuit de zee een zandbank oversteken. Een zandbank die surf-golven kan veroorzaken.

We hebben een week in Mooloolaba verbleven omdat het weer bijzonder stormachtig was. Vannacht is het het eerste moment dat de wind wat vermindert. De golven zullen wel nog hevig zijn, maar we willen vooruit. We zouden graag met Opa naar Fraser Island gaan.

Vandaar dat onze timing perfect moet zijn. Om 3 uur vertrekken we in Mooloolaba en we schatten in dat we één uur voor hoog water aan die beruchte Great Sandy Straight zullen zijn.  Is de timing niet correct, dan kan je iets voor hebben zoals deze collega (en daar passen we liever voor):

bellewbay

Vandaag gaf de Coast Guard ons de coördinaten door die we moeten bezeilen om door die pas te geraken. De man van de Coast Guard was bijzonder behulpzaam. Hij zei dat het ruw zou zijn, maar iets minder ruw dan vandaag. Ze noemen het stuk "The Washing Machine”, wees dus maar voorbereid, zei hij nog.

8 opmerkingen:

  1. Zo'n foto van het Nest aan de muur van je kantoor als je eenmaal weer in de greep bent van de burger maatschappij....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat maar lekker draaien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grootste probleem van zandbanken is normaal gesproken dat je aan de grond raakt. Dat is op deze manier dan wel opgelost....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er niet tof uit! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Ik zal mùaar weer een kaarske aansteken zeker?"
    Maak opa maar goed vast!
    Succes en veilige vaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. waw, vlug een pilleke tegen zeeziekte slikken...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. eigenlijk was 't een makkie, dank zij de perfecte timing van Willem.
    Rock & roll, wel niet in de hoogste graad, maar behalve de skipper en opa was iedereen mottig... het middagmaal werd overgeslagen, en weer gingen de gedachten naar oma: hoe zou zij het er van àf gebracht hebben, vroegen de kinderen zich af !

    BeantwoordenVerwijderen