zondag 5 februari 2012

Kaap de Goede Hoop gerond !

Er zijn van die dagen die bijna perfect zijn. Vanochtend vroeg opgestaan in een windstil ‘Hurricane Alley’, rustig afgevaren en drie uur tegen wind naar de kaap gevaren. Het was redelijk heftig bij het ronden van de kaap en het feit dat we onze zeebenen reeds lang gewisseld hadden met landbenen, maakte dat iedereen wel wat moest wennen aan het gehots en geklots.

Maar wat een mijlpaal. Indrukwekkend ook, die kaap. We zijn er dicht bij gevaren, tussen de rotsen langs links en rechts, over een zeebodem die met wrakken bezaaid ligt. Het had iets magisch, sterks, onbeschrijfelijk… We hebben Kaap de Goede Hoop gerond!

En onderweg werden we zwaar getrakteerd door moeder natuur. Alles heeft ze boven gehaald voor ons: prachtig weer (allemaal een beetje verbrand), veel en weinig wind, zware en platte zee, schitterende kustlijn en zowat alle dieren die we konden zien, hebben we vandaag tijdens die ene magische trip gezien: pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen, haaien en een magistrale groep walvissen die een brulgeluid maakten dat we van ons leven niet zullen vergeten. Alles vlak naast de boot. Zelfs na twee en en half jaar op zee staan we met z’n vijf te roepen op het dek: waaw, ooooh, super, kijk daaaaaar, woooow !!!!!

En dan langs de kust van Kaapstad varen, heel dicht zodat we de hitte van het binnenland konden voelen. Het was alsof we naast een kampvuur stonden, zo heet stond het binnenland van Zuid Afrika, terwijl wij door een stijve bries afgekoeld werden. Ja, pure…

Vervolgens de haven van Kaapstad binnenvaren, onze weg vinden langs de vele dokken naar de Royal Cape Yacht Club waar Ilse, Jeroen, Julie en Charlotte ons stonden op te wachten. We hebben een heerlijke avond samen doorgebracht met meeneemchinees en wonderlijke wijnen.

Er zijn van die dagen die bijna perfect zijn. Dan moet je je mailbox beter niet openen en genieten van die topdag. En dat gaan we nu nog heel even doen, seh.

8 opmerkingen:

  1. Wat een prestaties: enjoy !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen woorden voor dit unieke voelen;

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In één woord "FANTASTISCH". Genieten, genieten, genieten,..... blijven genieten Nestjes.

    Veel plezier en goede vaart.

    PS : YES de blog is weer "alive & kicking". I love it!!

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een super avondje gisteren! weeral te rap voorbij...maar zo'n mooie herinneringen...de filmkes die de kinderen maakten zijn subliem...en ik ben zo blij dat ik gisteren nog eens de "Lift me up" dansversie gezien heb, op het ponton weliswaar...vandaag op het werk, leek gisteren al weer lang geleden en voelde ik een drang naar de kust, zodat we het samenzijn nog wat langer konden rekken, en ik nog wat kon meeproeven van jullie vrijheid. Veel liefs xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat fantastisch allemaal! stel je voor dat jullie in australie gewoon de boot hadden verkocht en met het vliegtuig naar huis gekeerd waren... dan waren jullie deze morgen de raampjes van je auto aan het krabben voor je in de file naar het werk ging. Hoe sommige beslissingen toch een enorme wending aan je leven geven he!
    we zijn blij dat de blog weer actief is.

    grtjs
    Barbara en bernard, wout en hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie zeilreputatie kan nu en nooit meer stuk! Kaap de Goede Hoop verdorie! Wie dat kan, kan àlles. Proficiat! Sail on sailers, and enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen