zaterdag 4 februari 2012

Druk in Simon’s Town

Het is weer druk aan boord. De boot heeft opnieuw een grondige poetsbeurt gekregen, het onderwaterschip is glad gemaakt, de motor heeft een uitgebreid onderhoud gekregen, alles zit netjes weg en is zeevast gemaakt. We zijn klaar om terug te gaan zeilen.

Er waren ook een hoop kleine klusjes te doen en dat maakt het druk want alles moet gebeuren op korte dagjes, omdat dagelijks om 17u30 het ‘happy hour’ begint in de bar van de False Bay Yacht Club. Het moment om te gaan vergaderen met bevriende zeilers, plannen te ontplooien en straffe verhalen op te halen achter een halve liter Windhoekbier (voor maar 90 eurocent).  Nadien is er ook geen tijd meer om verder te werken, want dan gaat de barbecue aan en zet iedereen het op een geweldig braaien.

De kinderen zitten weer helemaal in hun ‘boot- en studieroutine’: in de voormiddag wordt schoolwerk gemaakt in de namiddag houden ze zich bezig met zwemmen, knutselen, gezelschapspelen en het maken van allerlei filmpjes.

Het is hier op dit moment 45 graden warmer dan thuis, zagen we net…

Zondag gooien we de uitgerafelde en extreem geteste trossen hier los en varen we rond Kaap de Goede Hoop naar Kaapstad.  De echte kaap, Cape Agulhas, die de Indische Oceaan van de Atlantische Oceaan scheidt, hebben we al gerond, maar de bekendste en meest symbolische kaap, Cape Good Hope, gaan we nu ronden. Zo is er altijd iets om te vieren.

Onze plannen zijn om na Kaapstad via verschillende tussenstops naar Walvisbaai in Namibië te varen. Van Walvisbaai maken we een langere Atlantische oversteek naar het eiland Sint Helena, daarna varen we via Ascencion naar de Kaap Verdische Eilanden waar we rond de paasvakantie willen zijn. Na de Kaap Verdische eilanden varen we naar de Azoren, daarna is het via Ierland en Schotland en misschien nog via Noorwegen, Denemarken en Nederland terug naar huis waar we op zaterdag 28 juli . Het doet pijn terwijl ik het neertik. En nu: op naar het laatste “happy hour” in Simon’s Town!

9 opmerkingen:

  1. Eigenlijk willen jullie helemaal niet naar huis. Wat zal dat straks ontzettend veel aanpassing vragen van jullie allemaal.
    Nu nog even lekker genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Willem, kun je die boot zijn banden niet platzetten?
    lol,

    Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha! Maar euh.. ik begrijp iets niet goed. Dit bericht "Geplaatst door Willem 16:28". Gaat NU naar het "happy hour" in Simon's town... Tiens, ik dacht dat dat happy hour pas begint om 17:30. Ga jij dan al een uur "pré-happy-houren" Willem ?
    Groetjes,
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eerst en vooral: blij dat jullie terug "op stap" gaan! Jullie pictorgram verhuist terug naar het centrum van mijn bureaublad sè. Maar echt veel zin om op te houden en terug te keren hebben jullie blijkbaar niet hé? Waarom dan ook niet aanmeren in Zweden, Finland, Sint-Petersburg, Estland, Letland, Litauen en Polen als jullie daar toch in de buurt zijn? Goede vaart, de wind vanachter, en een voorspoedige ronding van dè Kaap!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Véronique Lievens5 februari 2012 om 13:59

    Lieve Sepke,
    Af en toe worden mijn bezigheden onderbroken door de vraag van Lemoni 'Is Sepeke nog altijd aan het varen?'Komt ze nog wel terug?'. En stilletjesaan kan ik zeggen, ze komt terug ... weliswaar met nog een mooie reis voor de boeg, maar ze zijn onderweg ... zoals dit de voorbije jaren het geval was. Hier en daar worden er allerlei verwachtingen gepreveld over hoe jullie weer gaan aarden, w ze het hier wel weer gewoon, zijn die kinderen hun ouders niet kotsbeu ... Of maken ze zo snel mogelijk plannen om er weer vanonder te trekken. We kunnnen het niet weten,jullie evenmin. Maar de kunst van het reizen zit jullie ondertussen in het bloed.
    En terugkomen in België zal een reis op zich zijn, met weer nieuwe ontdekkingen en uitdagingen.
    Het gekke is dat je voor Lemoni nog altijd Sepeke bent ... de tijd heeft stilgestaan, zij is gegroeid en wordt bijna zes, maar jij hebt de kaap van kind naar adolescent overbrugd, met een rugzak vol mooie herinneringen en prachtige beelden... de wereld is voor jullie een beetje gekrompen. Zelf heb ik mijn jeugdjaren in het 'Buitenland' doorgebracht en ik ben daar altijd heel dankbaar voor geweest. Samen met het gezin waarin je opgroeit op avontuur, onbetaalbaar denk ik ...
    En jij Sepke, op de foto's zie ik je mooi verder uitgroeien en je volgende verjaardag dient zich aan. Ik zou graag een vliegje willen zijn om eens een op je schouder mee te kijken hoe je de dag doorbrengt (je papa doet klusjes en drinkt nu voornamelijk wijn en eet teveel BBQ). Geniet met volle teugen van jullie verdere reis, voor thuiskomen heb je nog alee tijd!!!!!!!
    Zoen,
    Véronique Lievens

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ingrid, er is 1u tijdsverschil met zuid afrika !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Thanks Anoniempje! Ik dacht al dat hij vals speelde :-). Je weet maar nooit he met veel bier en happy hour!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het oneindig intens avontuur van de nestjes gaat verder...
    Op terugweg!!! Wat gaat de tijd heel erg snel. Toen ze vertrokken leek het mij een eeuwigheid...en nu echt eerlijk, ik voel mee met de rem waarop zij willen gaan staan want wat zij beleefden is zelfs niet met Willem's pen te beschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen