zondag 12 februari 2012

Mykonos, Saldanha Bay, South Africa – 8 tot 12 februari 2012

Dertig mijl dichter bij huis van Dassen Island ligt Saldanha Bay. Wellicht de grootste lagune van Zuid Afrika. Militair is het altijd een strategisch punt geweest en hier trainen ze bijvoorbeeld hun elitetroepen. Verder is Saldanha Bay ook een belangrijke exporthaven. In Saldanha komt immers de ‘iron ore’ toe, een spoorweg die van de ijzermijnen bij de Namibische grens komt en die gigantisch lange treinen vol ijzer tot in de haven brengt, waarna dat ijzer verscheept wordt.

Wij varen naar het sympathieke jachthaventje Mykonos. Het dorp is een replica van het Griekse Mykonos, en het doet vreemd genoeg minder fake aan dan je zou vermoeden. Zo hebben we meteen ook ons stukje Middellandse Zee gedaan op onze wereldreis, voilà.

IMGP7771

Omdat we uitgeklaard zijn uit Zuid Afrika mogen we maximum 72 uur blijven, vooraleer we opnieuw moeten inklaren bij douane en immigratie (in Kaapstad!). Ons plan om maar 48 uur te blijven, houdt niet lang stand. Ten zuiden van ons woedt een hevige storm en die zwiept de golven nogal op. Voor zaterdag werden golven van 7 meter voorspeld, en dat is niet bepaald een deining die je zo vrijwillig verkiest.

Uiteindelijk zijn we vier dagen in Mykonos gebleven. We hebben ons heel koest gehouden, als brave illegalen. We hadden geen zin om nog eens die hele primitieve papierwinkel te doorwroeten.

Het topvertier voor de kinderen was het minigolfparcours waar je voor 10 rand (1 euro) uren op kon gaan spelen.  Het truukje om Haïke ‘s morgens lief te vragen om in het water te springen om de onderkant van de boot schoon te maken, werkt niet meer. Ik ben ditmaal zelf in het ijskoude water moeten duiken. Wel met het droogpak van Mads aan en met onze duikfles op de rug. Na een half uur in dat water hier ben je een ijsblokje.

Gisteren hebben we nog eens afscheid genomen van Ilse, Jeroen en de kindjes. Ze zijn nog eens afgekomen. We hebben opnieuw een heerlijke dag doorgemaakt samen, lekker eten, heerlijke wijnen, prachtige wandeling, de kinderen gingen zwemmen in zee, ….  We gaan ze missen, die vier.

Volgende stop: Paternoster Bay.

2 opmerkingen:

  1. Weer afscheid nemen....
    Jullie worden er experten in. Maar niettemin, zal het wel een traantje hebben gekost, vooral omdat het ook zo'n enig tof koppel en super lieve kinderen zijn.Ik zie ze ook zo graag!
    Allé de nestjes zijn weer met zijn vijven op weg naar andere oorden, andere paradijzen ...en steeds dichter naar de heimat toe!?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat, Sepke ! xxxx van Helena, Femke, Anneke & Koen

    BeantwoordenVerwijderen