dinsdag 15 mei 2012

Angra do Heroismo, Terceira… Op weg naar Sao Miguel, Azoren – 13, 14 en 15 mei 2012

Het eerste moment dat we konden, hebben we de marina van Horta verlaten. Zondagmorgen om 6u. Onze goeie vrienden Melanie en Cedric komen op bezoek in Sao Miguel en we willen natuurlijk zoals hen op maandagavond arriveren.

Zondagnacht, halverwege de tocht, doe ik bijna een hartaanval bij het (eerder toevallig, uit verveling) checken van het laatste weerbericht. Een zware onweersstorm heeft zijn route verlegd en is plots onderweg om ons te komen pakken. Met de voorvallen bij die andere boten de voorbije dagen zijn we er helemaal niet gerust in.

We zijn net op tijd kunnen uitwijken, sturen 20 mijl recht naar het noorden en we zijn het haventje van Angra do Heroismo op het eiland Terceira ‘s nachts kunnen binnenduiken.  Twee uur later barstte de storm in alle hevigheid boven ons los. 

Als ik ‘s anderendaags ‘s morgens ga inklaren bij de havenkapitein hangt er een stormwaarschuwing uit voor de hele dag. Mensen worden ook aangeraden om ramen en deuren te sluiten en om niet met de wagen in het binnenland te rijden omwille van de kans op modderstromen… De jachthaven is niet bereikbaar per auto omdat er een groot gat in de weg is ontstaan en de kade van de jachthaven ligt bezaaid met dikke stenen en modder. Van de vorige stortregens, een paar dagen geleden…  En nog een andere ontdekking. In het jachthaventje ligt het beroemde bootje waarmee het maandblad Zeilen ooit mee naar de Azoren voer.

14052012IMGP9599angra de heroismo

In de regen gaan we dan maar het stadje verkennen. En wat een verrassing is Angra do Heroismo. Het is werelderfgoed ontdekken we, en dat is eraan te zien.  Uniek.

IMGP9601IMGP9600IMGP9607

  IMGP9602IMGP9603IMGP9605

‘s Avonds, net na het ergste van de storm, gooien we nog net voor het donker de trossen los en varen we richting Sao Miguel. We kunnen niet meer wachten om onze vrienden te zien.

2 opmerkingen:

  1. ga nu maar lekker feesten. wat zal het plezant zijn om Melanie en Cedric terug te zien. Veel groeten aan hen xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. geniet nu van een blij weerzien met jullie vrienden!!na alle stormen en regen !!

    BeantwoordenVerwijderen