maandag 28 mei 2012

Ponta Delgada, Sao Miguel, Azoren – 15 tot 28 mei 2012

Gaan of niet gaan. Vertrekken naar Ierland of nog wachten. Vandaag zeker tien keer van gedacht veranderd. Daarnet, veel te laat, de knoop doorgehakt, dus nog een hele rits van het to do lijstje af te werken. Eentje ervan: 'de blog’!

De volgende vier dagen ziet het weer er perfect uit om te zeilen. Daarna wordt het weerbericht een stuk onbetrouwbaarder en zouden we tegenwind kunnen krijgen.  Morgenvroeg nog eens de laatste check doen alvorens te vertrekken, en dan gaan we hopelijk. Het is onze laatste lange oversteek. 10 dagen. Op dit moment moeten we zeggen dat we het niet gaan missen, die lange oversteken… We hebben een overdosis zeilen gehad sinds het vertrek uit Zuid Afrika.

Het verblijf hier in Sao Miguel was fantastisch en is voorbij gevlogen. Grotendeels door het bezoek van onze goeie vrienden Melanie en Cedric. Het heeft nog eens bevestigd wat we al een tijd dachten: hetgeen we het meest van België missen zijn de vrienden. Samen lachen, onnozel doen, herinneringen bovenhalen, nieuwe stommiteiten uithalen die over een paar jaar weer zullen bovengehaald worden, etc… Het moment waar we nog lang het meest om zullen lachen is toen Cedric tussen wal en schip sukkelde en we hem er niet uit konden helpen van het lachen…

En natuurlijk hebben we ook het hele eiland bezocht. Het binnenland van Sao Miguel is wellicht van het mooiste van de Azoren. Schitterende groene heuvels, onbeschrijflijk mooie meren in verschillende kleuren, de warmwaterbronnen, de geisers, de grillige kust, … Je zou er goesting van krijgen om erin te gaan wandelen.

Sepke beleefde opnieuw een topdag omdat we met Melanie gaan paardrijden zijn. Machtige wandeling door de wilde natuurpracht.  En dat alles werd lustig afgewisseld met gemarineerde avondjes. ‘t Was net vakantie.

Gisteren hebben we tijd genomen om afscheid te nemen van onze vrienden Mads en Elin van Go Beyond. We varen de volgende tien dagen wel nog samen naar Ierland, maar zij zullen onmiddellijk doorvaren naar Noorwegen, terwijl wij graag een stop maken om Ierland te bezoeken. Hun aankomstfeestje is al over een maand gepland, en het zijn nog heel wat mijlen tot in Oslo.

Haike heeft nog eens een legendarisch gedicht geschreven over ons wedervaren met onze eeuwige vrienden van de Go Beyond. Met de nodige vettige lach en dikke traan. De krop in de keel hebben we tot laat in de nacht met Tequila doorgespoeld. We gaan ze missen, die twee…

 

DSC05490DSC05505DSC05520DSC05570DSC05590FILE0043DSC05595DSC05464DSC05486DSC05711

7 opmerkingen:

  1. Goeie vaart mannen! mijn kaarsjes staan klaar!
    Spannend nu jullie zo dicht bij zijn....er bijna zijn...
    Ik zie dat helemaal zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ter aanvulling hoe onze buren het zien:

    http://www.sygobeyond.no/blogg.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie natuur. wat hebben jullie toch veel gezien! Jammer dat het afscheid van de Go beyond voor jullie ligt. Dat zijn echte soulbuddies geworden, he! Ik denk dat we kunnen stellen dat lange afstanden zeilen en afscheid nemen van goeie vrienden, 2 nadelen zijn van jullie wereldreis; maar aan de andere kant zijn het ook 2 voordelen: want je hebt fantastisch veel gezien en je hebt speciale mensen leren kennen. Op naar Ierland dus, het komt nu toch wel serieus dicht! Ik denk dat je al kan voelen hoe de helft van Belgie aan het verlangen is om jullie terug te zien..wij missen jullie wel hoor! veel liefs en doe da goed voor de laatste lange etappe xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben boos ! Ik wil niet dat jullie zo dicht bij huis zitten... allé seg al die mooie avonturen, de blog, de belevenissen, de spanning om het volgende verhaal te lezen, de grappige reakties van alle volgers... Dus ja ik ben boos dat dit binnenkort allemaal gewoon stop :-(, nè!

    Ingrid

    Ps : Maar allé kom, ook wel (een beetje he!) blij dat jullie weer thuis komen en alle familie en vrienden kunnen weerzien...
    Weeden dat jullie het even hard gaan missen dan wij ? Nog harder zelfs :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goeie vaart! En dat je droger mag aankomen in Ierland dan je vriend uit de Azoren ... Een (te) late volgeling van je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wij hebben jullie boeiende verhalen gemist !!!het was zo stil en voor jullie was het even rust samen met vrienden voor deze laatste overtocht!!!wij zullen jullie verhalen missen maar wat zal oma blij zijn om jullie terug te zien!!!het is en blijft een prachtige belevenis!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Veilige vaart.
    Nu kan de brouwer van "A Small Nest" leren hoe je Guinness brouwt. :-)
    Dirk (van de Chinees)

    BeantwoordenVerwijderen