maandag 28 maart 2011

Gold Coast - Australië

Opa hebben we dinsdag opgehaald in Brisbane. 41 Dagen geleden is hij met het cargoschip Oberon uit Zeebrugge vertrokken, een fantastisch avontuur (www.gustopzee.blogspot.com). Wellicht een van de meest moderne en luxueuze cargoschepen die er rondvaren. De gastvrijheid en de tour die we er kregen waren indrukwekkend. Zo ook de bagage van opa. We werden overladen met cadeautjes, literatuur en schoolboeken voor de kinderen. De kerstman op bezoek.

Het werk aan de boot is gebeurd. Er zit een nieuwe antifouling laag op de onderkant van de boot om aangroei te voorkomen. Ondertussen had Opa ons getrakteerd op een verblijf in een hotel met zwembad. Enorm geapprecieerd door ons allemaal. De kinderen bleven gedurende twee dagen bij Opa om samen te zwemmen terwijl Haike en ik aan de boot gingen werken. We kregen ook de hulp van Jim van Sea Level, dus schoot het allemaal lekker op.

Vrijdag ging de boot opnieuw in het water en liep het bijna fout. De kraanman  had niet gezien dat hij met de dwarsarm van de kraan tegen de achterstag zat. Hij schrok zich een hoedje van mijn geroep en stopte de kraan gelukkig net op tijd. Ik wil er niet aan denken wat er gebeurd was als hij verder was gereden…

Vrijdagavond was het zoete inval op A Small Nest, Go Beyond, Endless Summer en Sea Level waren in dezelfde marina komen liggen om m’n 40ste verjaardag te komen vieren. Heerlijk feestje, veel gelachen (en gedronken)… Het is altijd hetzelfde met die collega zeemannen en –vrouwen: “too much fun”…

Zaterdag voelde ik me eerder 50…

4 opmerkingen:

  1. Op is zich na die reis zeker ook een fameuse zeeman gaan voelen! Let maar op dat hij niet al te veel gaat meedoen met die echte zeemannen: hij zal zich dan de day after geen 67 voelen maar 76 en dan hebben jullie een oude man aan boort!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog van harte proficiat met het bereiken van deze mijlpaal. Ik ga zeker even lezen op het blog van jouw vader.
    Groet uit zonnig Vlaanderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Willem, nog van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Groeten aan allen, Hanneke Tiddens

    BeantwoordenVerwijderen