zaterdag 11 juni 2011

Cairns, Queensland, Australië – 28, 29 en 30 mei 2011

We ankeren in het kanaal voor de jachthaven van Cairns. De luxe om binnen te gaan liggen laten we aan ons voorbij gaan want het is schandalig duur. We stuiven dan maar telkens het kanaal over met de dinghy als we naar de stad willen gaan.

Cairns is het grootste toeristische centrum aan het Great Barrier Reef en het loopt hier dan ook vol met mooie jonge meisjes, achtervolgd door jonge mannen op zoek naar een flirt. Van hieruit vertrekken dagelijks meerdere boten naar de riffen en de resorts in het Great Barrier Reef.

Gemotiveerd met het zoeken van ‘geocaches’ stappen we de hele stad af. Hoogtepunt is de groentemarkt.  Een grote overdekte hal met een overvloed aan keuze van verse groenten en fruit die nog niet in de koelkast hebben gelegen en zo veel langer meegaan op onze boot. Bovendien nog goed betaalbaar ook, dus slaan we een grote voorraad in.

marie,clemence,celine,belgische meisjes We krijgen ook bezoek van drie Belgische mooie jonge meisjes: Marie, Clemence en Celine,  die met een kampeerwagentje Australië rondtrekken.  Ze zijn alle drie net afgestudeerd en Marie, die journalistiek heeft gestudeerd, wilde graag een interview met ons. ‘t Was een gezellig onderonsje op de boot en ze bleven ook graag eten.

 

 

Verder wordt ons verblijf in Cairns gevuld met boodschappen doen, zwemmen in de kunstmatige lagune, stiekem de was doen en stiekem gaan douchen in de dure jachthaven. We vullen de boot nog met diesel en water aan het tankstation en dan trekken we naar de eilandjes van Low.

2 opmerkingen:

  1. Zo blijven jullie wel stiekem schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super cool !! ik zag de mama van Marie vandaag die al op de hoogte was van het bezoek van Marie en vriendinnkes aan a small nest. Ik ben super blij dat jullie elkaar ontmoet hebben en dat jullie samen leuke momenten hebben meegemaakt.
    De groetjes aan iedereen.
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen