dinsdag 21 juli 2009

De sleutel is omgedraaid…

afsluiten afgesloten

En toen, om 20u, viel de deur in het slot en achter de grendel zat een kraaknet, opgeruimd, leeg huis. Nooit gedacht dat dit ooit zou lukken. En eerlijk, het had ook nooit gelukt zonder de hulp van al die geweldige vrienden die ons helemaal gevuld hebben met oneindige dankbaarheid. Merci, merci, merci.

Het was heel vreemd om plots met z’n twee in de auto te zitten (wel met een flapperende remorque erachter) en door de Kerkstraat weg te rijden. Daarna door de Kruisstraat. En dan kregen we toch even tranen in de ogen toen we heel goed begrepen wat voor fantastisch leven we hier achter ons laten. Zo’n geweldig leuke vrienden, de Bende van Beigem, wat een heerlijke tijd we hier gehad hebben. En wij kiezen er vrijwillig voor om dat achter te laten: ‘t was raar.

De dag was bijzonder vroeg begonnen: onze buurman dakspecialist was er al om 7 uur. Hij heeft een paar lekkende goten hersteld en het lek in de garage gedicht. Gewoon gratis. Omdat we goeie buren zijn. En hij is een goeie buur van ons: bestel dus eens een dak bij www.isodak.be !

De rest van de dag was het crossen. Het water uit ons waterbed hevelen, het bed afbreken, alle laatste zaken in dozen steken, de remorque vullen met de dozen voor de boot (veel te veel) etc, etc…

Haike afzetten bij de rugspecialist voor nog een catheder met verdoving in de rug (goed voor drie jaar, hopen we), ondertussen naar de Makro sjezen om een harde schijf en een stroomomvormer te kopen, … En plots was het middag. Ons huis leeghalen en kuisen kon alleen met een mirakel.

ja3 ja2ja4

En zo geschiedde een mirakel. Stefan en Veerle gaven ons weer moed met hun positieve vibes, Sylvia en Fabien gingen weer als een wervelwind door het huis, de laatste zaken werden in de garage en op de remorque gezet, het huis werd ingesopt en afgeveegd als nooit tevoren. De herinnering is die als van de drie feetjes die het huis van de zeven dwergen alle kleuren gaven en proper toverden.

Vervolgens heeft de plaatsvervangende burgemeester Stefan zich volledig kunnen inleven in zijn nieuwe rol. Hij heeft zijn schepenen aangesteld, zijn beleid uitgestippeld en zijn eerste wet gestemd: geen gelul over goed bestuur, maar daden!

IMGP0059

We gaan Humbeek, Beigem en Grimbergen geweldig missen, dat voelen we al voor we vertrokken zijn. De knop staat nu een nachtje op voelen, en morgen zetten we hem weer op doen, want nu moet ons nieuwe leven uit de oude dozen getoverd worden…

ja1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten