woensdag 6 januari 2010

06-01-2010 – Dag 166 – Carriacou naar Grenada

De voorbije dagen hebben we Tobago Cays bezocht, hebben we de eilandengroep van St Vincent & The Grenadines verlaten, zijn we naar Carriacou gevaren, hebben we dat sympathiek eiland bezocht, en vandaag varen we van Carriacou naar Grenada.

Speciaal aan deze overtocht is dat we over een actieve onderwatervulkaan varen, Kick ‘em Jenny.  De top ligt 180 meter onder water, heeft in 1939 voor enorme tsunami’s gezorgd, en heeft sindsdien nog 12 keer gespuwd.  De meest recente activiteit was in 2001.  Als je er toevallig over vaart als die actief wordt, krijg je een serieuze ‘kick’.  Momenteel is de status van de vulkaan “geel” (verschillende stadia van activiteit zijn groen, geel, oranje, rood) en dus geen onmiddellijk gevaar, maar we zullen ons houden aan de 1,5 km exclusion zone boven de top.

Kick-'em-JennySONAR.jpg

Sonarbeeld van Kick ‘em Jenny

Zo, blij dat we nog iets gevonden hebben om het spannend te houden.  Want voor de rest is het wonderbaarlijk weer, bijzonder blauw water, schitterende stranden, prachtige natuur, gastvrije mensen, veel zeilvrienden en geweldig genietbaar reizen.

 

IMGP3526

Voor anker bij Petit St Vincent waar we oudejaarsavond vierden (de gele boot is de Elena).

IMGP3511

Bootjongen komt langs om ons kreeft te verkopen.

IMGP3644

Zwemmen met zeeschildpadden in Tobago Cays

DSCN0123

Cocosnootje rapen op het strand van Union Island.

DSCN0337

Red Snapper fileren voor avondmaal.

RSCN0510

Flor zeilt met Pino.

DSC_1127

Maansopkomst in de Carribean.

6 opmerkingen:

  1. stikjaloers, maak maar dat je snel in Sydney ligt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ok dan, ons idyllisch sneeuwtapijt op de dijken van de schelde kan daar niet tegen op:-) geniet maar en van mij voor jullie een kus en wens voor elke zeemijl die jullie in 2010 zullen varen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Auw, het lezen van deze blog begint met de dag pijnlijker te worden! Het contrast is gewoon te groot. Zou het mogelijk zijn om iets minder openlijk euforisch te zijn aub?
    Qua gelukkig nieuwjaar zit dat precies wel snor ginder. Geniet er van, maar toon het met mate. ;-)
    Pedaalman

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Nestjes,
    Schrijf maar nog heel veel van die verslagjes! Met elk sfeerbeeld snuiven we het Carribean levensritme dieper in ons op. Genieten! ... al is het vanop afstand... Enjoy these lazy, hazy, crazy days of summer(?)!
    Groetjes van Hilde en Dries

    BeantwoordenVerwijderen