donderdag 9 december 2010

Fame Cove, Port Stephens, New South Wales, Australia

Terwijl we daar van het vlakke water en de dolfijnen liggen te genieten, komt er plots een man langs die naast ons geankerd ligt. ‘Hi, my name is Colin. I live not far from here, in Lemon Tree Passage’. Blijkt dat hij eigenlijk Cor heet en een Hollander is die hier al dertig jaar woont. Hij komt ons uitnodigen om iets te komen drinken op de boot naast hem, rond vier uur. ‘Bring your drinks and nibbles, I’ll invite the other boats too. It’s fine for Frank.’

Om vier uur arriveert er 10 man op het bootje van Frank, allemaal met hun aperitiefhapjes en drankjes. Frank kijkt wat raar. Die wist van niks. Colin/Cor lag slap van het lachen. Wij ook. Uiteindelijk Frank ook. En we hebben een bijzonder gezellige drink. Drie Nederlandse koppels, Franks ouders waren Nederlanders die naar Australië zijn uitgeweken, zijn vrouw is een Australische, Jim en Kent van Sea Level en wij, twee Belgen (de kinderen keken ondertussen met een bak popcorn naar een filmpje op onze boot).

Zegt die Cor ineens: ‘Je eigen bier brouwen, joh! What a waste of time!’. ‘Heb ik ook nog gedaan. Maar nu doe ik alleen nog the real stuff’. ‘Proef dit ‘ns, hier, taste!’. Hij geeft me een glas van zijn whisky. Zelf gestookt.

Ik kan je zeggen: ik zie nog, en het was goeie whisky. De verleiding is nu natuurlijk groot om daar ook aan te beginnen op de Nest, maar we gaan eerst goed leren stappen (bier) voor we beginnen lopen (spirits).

Kleine update overigens ivm het brouwen: het eerste bier (Fine Blond) is een voortreffelijke pint. Het tweede brouwsel (een Royal Amber Ale) vind ik zelf wat minder (het is wennen aan de lichte caramelsmaak in het bier), maar het is best te drinken. De rest (de Belgische Pale Ale, het Gingerbeer en de Tooheys Lager) moet nog rijpen voor het kan geproefd worden.

‘t Was een geweldig gezellige drink op Franks boot. Frank blijkt ook een goeie muzikant te zijn en we spreken af om ‘s anderendaags wat samen te ‘jammen’. En we werden door Cor uitgenodigd om een van de volgende dagen bij hem thuis eens langs te komen in Lemon Tree Passage.

Komt bijzonder goed uit, want daar wilt Sea Level met de boot op het droge gaan om de onderkant te verven met nieuwe antifouling. En ik had aan Jim beloofd hem te helpen.

Fame Cove: leuk plekje als je er passeert. Heel rustig, niet zoveel te doen buiten barbecuen, het riviertje opvaren en lachen met de fratsen van Cor, maar meer moet dat absoluut niet zijn!

Zelfs de Sint is hier gepasseerd!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten