zaterdag 4 december 2010

Fame Cove, Port Stephens, Australië

Hèhè, we zijn er.

32°41.041S
152°03.666E

Port Stephens is een gigantische baai, groter dan de baai van Sydney. Het plekje dat we er uitgekozen hebben is Fame Cove. Machtig plaatsje waar we geankerd liggen. Omgeven door wouden, het geluid van krekels en een familie dolfijnen rond de boot.

port stephens

Fame Cove

We zijn blij dat we nu een hele tijd geen nachtelijke oversteken moeten doen (vanaf hier geraken we in 1 dag in Sydney). De oversteek van Coff’s Harbour tot hier viel mee, tenzij de ruwe zee. Die vormt geweldige surfgolven doordat het water van de diepe Pacific op het ondiepe plateau voor de Australische kust wordt geduwd. Leuk om te surfen, ellendig om te zeilen.

Je doet eigenlijk amper een oog toe tijdens zo’n oversteek omdat het meestal een dag of drie duurt vooraleer je in geslingerd raakt en vlot de slaap kan vatten tijdens het varen op ruwe zee. En het duurt meestal een dag of drie tegen je volledig gerecupereerd bent, na zo’n nachtelijke oversteek. Tot dan heerst er meestal prikkelbaarheid aan boord bij Haïke en mezelf…

Gelukkig weten we nu waar dat vandaan komt en zal de natuurpracht rondom ons alles wel zalven... 

Laat ons voor de rest gerust, gdvrdmme  ;-)

6 opmerkingen:

  1. Good to hear you are only a day sail away:-) Hope to see you soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch even storen...
    Hopelijk zijn de golven glad gestreken en de zeilen gereefd. Ik heb vandaag nog eens 16 vlaggen gestikt...Indien jullie ze niet niet meer nodig zouden hebben dan maken we er hier wel welkomstvlaggetjes van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zie je were ruje aan 't moaken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We zien alletwèèè vré brave, Ilse. Sintniklooi et us nie in de zak gestok'n. En de kinders zien vré content met 't bezoekstje van dien oede vint.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. em is hier ook gekommen wei!
    allez, kzien kontent dat gen boel is! tzou schoane zien anders!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wa seg je, noh assan prikkelboar?! Ge moet da godver e joar 'n olf vor up reize goan...

    BeantwoordenVerwijderen