donderdag 26 augustus 2010

Bye bye Tonga!

Ja, we zijn weg. We zeilen naar Fiji. Drie dagen varen. De weg ligt bezaaid met wrakken en ondieptes die niet op de kaart staan (maar waar we wel de coördinaten van hebben en die zijn ingegeven in onze plotter). We mikken om bij daglicht door een smalle pas te varen.

Benieuwd wat Fiji ons zal brengen. Een berg papierwerk, dat is zeker. Eerst om er binnen te geraken (een pak van 15 bladzijden), en in Fiji gaan we de papieren in orde brengen om Australië binnen te geraken.

Het zeilen zal deugd doen. Terug wat ritme in ons leven (drie uur op, drie uur af). De laatste dagen in Tonga waren heftig. Prachtige avond doorgebracht in ‘The Giggling Whale’ met een Tongaans optreden en bijbehorende dansen. Later zijn we  op een ‘Faka Lady Night’ beland. Hilarische travestieoptredens en diep in de nacht hebben Haïke en ik nog een koppeldanscompetitie gewonnen. Heerlijk feesten in Tonga, maar ‘t is mooi geweest nu.

Allez, nog wat foto’s. Van ons feest in Lape, de Small Nest Cruise, een heel giftige zeeslang (die een te kleine mond heeft om een mens te kunnen bijten), en de couleur locale.

3 opmerkingen:

  1. Goeie vaart mannen van de nest!
    Knappe foto's en Ward kan jij alleen met de moo weg? Formidabel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een koppeldanswedstrijd?! Alhoewel: ben jij de uitvinder niet van sterren op de dansvloer ...
    Ik vond die duik van jullie jongens wel indrukwekkend, het worden stilaan erg volleerde snorkelmannen. Maar één ontgoocheling: willem die geen bier kan brouwen, hoewel misschien beter zo, met bier aan boord zagen we jullie de komende jaren niet meer terug, denk ik.
    Groetjes en late maar welgemeende verjaardagswensen aan flor en ward van jolan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeg, is dat nu bijna gedaan? Gelieve de volgende woorden in de eerst volgende blog op te nemen:
    ...regen...iets minder...jammer...mis de familie...toch niet zo speciaal...slecht eten.
    Dan praten we weer!

    BeantwoordenVerwijderen