zondag 14 maart 2010

Ready to go

Ja. We zijn er klaar voor, voor dat Panamakanaal. Zondag, Panamese tijd om 14u (20u ‘s avonds Belgische tijd) liggen wij voor anker in “The Flats”, de wachtzone voor de schepen die door het kanaal gaan, met onze linehandlers (Paul, Belg – Andre, Braziliaan – Dubba, Ier – Haike, lieftallige Belgische echtgenote). Om 14u30 komt dan onze “pilot” (loods) aan boord (zelf blijf ik kapitein en vaar met de boot). Dan zullen we instructies krijgen om verder te gaan door het eerste dok. Wellicht dus rond 15u (21u Belgische tijd) zal je ons kunnen volgen op www.pancanal.com .  ‘s Avonds moeten we ankeren in het Gatun Lake. Het zwemmen zal van korte duur zijn, omwille van de krokodillen daar. Om 8u (tel er nu maar zelf 6 uur bij om de Belgische tijd te kennen) maandagmorgen komt er een verse pilot aan boord om de volgende sluizen naar beneden, richting Pacific, te begeleiden.

De boot is beschermd met zes autobanden in platic zakken en zes fenders. De zonnepanelen zijn ingepakt met kussens. We hebben eten aan boord voor twee dagen voor 9 personen. En vooral: we hebben goesting om dat Panamakanaal door te varen.

Op naar de Pacific ! Vaarwel Atlantisch water.

Yeeha!

4 opmerkingen:

  1. Dit weekend kwam ik op jullie site terecht en ben inmiddels helemaal bijgelezen ;) Prachtige reis en bijzonder leuk geschreven log!

    Succes vanavond en morgen in het kanaal, ik zal vanavond eens via de webcam kijken of we jullie zien.

    Goede vaart!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey maatje. Bereid je voor. Aan de overkant kom je in een andere wereld. Je zal het ruiken, voelen, proeven, zien. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spannend en niet vergeten te zwaaien naar de camera's.
    Goeie vaart en zet alle zintuigen op scherp!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier gaan we ze kunnen zien:
    http://www.pancanal.com/eng/photo/camera-java.html?cam=Miraflores

    Volgens mij klikken op "Gatun Locks" en "Gatun High Resolution".

    Ik check nog eens om 21:00 u.

    BeantwoordenVerwijderen