woensdag 10 maart 2010

Colon – Panama, aan de Atlantische kant

Het was een mooi moment, officieel Panama bereiken.

“Cristobal Signal Station, Cristobal Signal Station, this is A Small Nest, A Small Nest, we are now 1 mile north of the breakwater entrance, is it OK to proceed?”

“Small Nest, Small Nest, this is Cristobal Signal Station, welcome in Panama, you can proceed.”

En  dan zijn we met gigantische golven in ons gat de havenmuren binnengevaren. Overal grote schepen voor anker en sleepboten in de weer. Hier komt iedereen door die van de Atlantic naar de Pacific wilt varen door het Panamakanaal. Geweldig.

En nu liggen we in Shelterbay Marina. Een half uur met de taxi van Colon. Een van de gevaarlijkste steden van Panama. Vandaag zijn we boodschappen gaan doen met de taxi. Zo moet dat hier. Met de taxi tot voor de deur van de winkel. Je vraagt de chauffeur ook te wachten in sommige buurten. Rondwandelen doe je hier niet. Tenzij je wilt beroofd of vermoord worden.

Ondertussen hebben we veel geregeld gekregen: we zijn ingeklaard, de immigratiepapieren en douaneformulieren zijn ingevuld, de Nest is gecontroleerd op gezondheid en ongedierte en OK bevonden. De boot is ook opgemeten door de autoriteiten van het Panamakanaal, en met wat sympatiek gefoefel werd de boot gemeten op 47 voet. Morgen gaat de boot uit het water en geven we het onderwaterschip een nieuwe beurt. We hebben antifouling kunnen vinden (niet evident hier) en een zinkanode (nog minder evident).

En dan met de taxichauffeur naar het winkelcentrum. Eten kopen. We krijgen gasten aan boord om door het panamakanaal te varen (4 linehandlers en een pilot) en die moeten allemaal eten en drinken hebben gedurende twee dagen. 

We moeten nog 2 linehandlers vinden en fenders tegen de 14de maart. En dan zullen jullie ons kunnen volgen terwijl we door dat kanaal varen. Op www.pancanal.com . We laten nog wel weten wanneer je best kijkt om ons te zien…

5 opmerkingen:

  1. Geniet van dit moment. Het Panamakanaal roept voor mij het beeld van de navelstreng op...eens er door is het of we erg ver van mekaar verwijderd zullen zijn. Loslaten blijft pijn doen.
    Grandioos zijn de beelden vazn de paseerdende boten die door het kanaal varen. Tot nu toe heb ik er nog geen yacht zien tussenvaren.
    Zwaaien allemaal als jullie zover zijn want jullie worden een heel lange tijd gefilmd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waarom al dat volk op je boot? Is het zo moeilijk? Ik geef wel instructies door via de camera, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "A Small Nest", een prachtig, boeiend en leerrijk boek. We willen het liefst in één trek lezen maar zo werkt het niet. Iedere dag een stukje lezen en je waant je in een andere wereld.
    Willem en Haike, binnen enkele jaren staan jullie op de boekenbeurs in Antwerpen...
    Veel succes met de doortocht en we volgen jullie op de voet. Groetjes vanuit Beigem,
    Xavier en Sylvia E

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie er al naar uit om jullie door het kanaal te zien varen... Blijven die 4 gasten dan ook werkelijk aan boord slapen en al en al?

    Vele groeten van een trouwe lezer!

    Mathias

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt ongelofelijk spannend zeg! en waar gaan jullie slapen eenmaal de boot wordt ingepakt?
    Ik kijk reeds uit naar de volgende episode !
    We duimen !!
    Sylvia G.

    BeantwoordenVerwijderen