dinsdag 2 februari 2010

1 & 2 februari 2010 – Bonaire

We hangen hier vaster dan gedacht aan die boei in Bonaire. 

IMGP4312 IMGP4316

Gisteren zijn we niet vertrokken omdat ik de mogelijkheid kreeg om nog eens te gaan duiken met het duikmateriaal van een sympathieke Amerikaan (schitterende duik van meer dan een uur, langs een prachtig levend koraalrif, en een enorme diversiteit aan zeedieren – schildpadden, murenes, platvissen, trompetvissen, koninginnevissen, keizervissen, vlindervissen, papegaaivissen, een paar grote baarzen, barracuda’s, enz…).  We zijn ook niet vertrokken omdat we horen dat Curacoa en Aruba maar een fractie zo interessant zijn van wat Bonaire te bieden heeft.  In de namiddag zijn we dan met z’n allen ook nog eens gaan snorkelen.  Het drietalig (Papiaments/Nederlands/Engels) boek “Nos Ref di Koral/Ons Koraalrif/Our Coral Reef” is hier verplichte theorie voor de kinderen.  Alles wat ze in de snorkelpraktijklessen zien, wordt uitgebreid opgezocht, gelezen en vertaald.  Dat het Brandkoraal (Fire Coral) in het Papiaments “Koral Pikapika” heet, heeft Flor aan den lijve kunnen ondervinden.  Zijn vingers en tenen hebben serieus pikapika gedaan.  Nu komt hij nergens meer aan onder water.  Zo hoort dat.

Vandaag vertrekken we niet omdat er een storm op komst is (8 Bft, 40 knopen voorspeld).  Als die uitgeraasd is, gaan we pas verder naar Curacoa.  Dat kan misschien nog een paar dagen duren.  Haïke heeft vandaag voor het eerst sinds 9 jaar een duik gemaakt.  En het is haar bevallen. We gaan misschien duikgerief kopen om samen wat meer te gaan duiken.

We hebben ook gehoord dat er in Curacoa een vacature is voor een kinderpsychiater om er therapie met dolfijnen te doen.  Straks ben ik mijn buddy al kwijt onderweg.

4 opmerkingen:

  1. Willem: Curaçao(AO!= Korsou(papiaments)op oude kaart nog 'Cuirasso'-oorspronkelijk harnas?)& Willemstad KUNT ge niet overslaan! Koop er de originele Senior Curacao likeur 31° terplaatse uit appelsienschillen gedistilleerd, in alle kleuren van de regenboog, en doe er ook een paar flessen Ponche Krema in, lokale variant van Advocaat (nee,niet Dick) voor ons moe. P.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Michèle, Anton en Finn3 februari 2010 om 17:56

    Ja! Jullie zien er fantastisch uit! En dat duiken, dat moet een bijzondere ervaring zijn. En Willem, hou Haïke toch maar zeker tegen van die vacature want onze kleine Finneman wil zijn meter liever niet aan de dolfijnen laten! ;-) Dikke kussen aan iedereen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo,
    plezant af en toe eens jullie blog te lezen. Ik heb zin jullie eens een mailke te sturen..naar welk adres ? Ik wil jullie laten nadenken over hoe je een auto parkeert in twee voortuinen.

    groetjes
    ellen en stefan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Denk dat je in boudewijn seapark ook therapie met dolfijnen kan geven, lijkt dat beter Willem?

    B en B
    W en H

    BeantwoordenVerwijderen