dinsdag 6 juli 2010

Woensdag 30 juni 2010 – van Huahine naar Raiatea

We nemen afscheid van Seki en de yoghurtvloot. We moeten naar Raiatea omdat we er een afspraak hebben met een expert die de boot moet checken voor de garantie (onderdeel van de garantieclausule: elk jaar een check), en de rest blijft nog een paar dagen in Huahine.

Seki heeft z’n reputatie als Polynesische Penis niet echt verdiend, vinden we achteraf. Een beetje ne rare, maar een schat van een vent.

De oversteek van Huahine naar Raiatea is weer een geklots van jewelste, maar gelukkig niet al te lang. Vier uur later pikken we een boei op voor Marina Apooiti in Raiatea en gaan enthousiast gedag zeggen aan Bertrand, onze expert.

Die wilt de check echter véél grondiger aanpakken dan nodig is (en dus vier keer duurder dan te verwachten). Ik bespaar je het gedoe van bellen en mailen naar Beneteau Frankrijk, Ship Shop België, de baas van Bertrand en onszelf. Het 12 uur tijdsverschil met Europa maakt het er allemaal niet makkelijker op en vertraagt het onderhandelen. De check wordt voorlopig uitgesteld.

Bovendien regent het ook nog eens een hele dag.  Belgisch gedoe, quoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten