dinsdag 19 oktober 2010

Briefje van Flor aan Mika, onze hond

Dag Mika

Hoe gaat het met jou? Ik mis je wel veel. Speel je veel met Finn? Heb
je al een nieuwe Miss Piggy? Laat je soms nog scheetjes als je blaft?
Eet je de boterhammen van de tuinman nog op? En ben je veel verdikt?
Geeft Opa je veel lekkere dingen?

Nu ga ik stoppen.

Groetjes,

Flor

3 opmerkingen:

  1. Lieve Flor,
    "Kef, Kef," "Ik wist het dat ge naar mij wel eens een brief ging schrijven.Ik zit steeds naast opa of oma als ze de blog van papa lazen.Zo raapte ik ook alle nieuws op van "de nestjes".
    Ja, ik heb hier een goed leven. Opa geeft me elke morgen een deel van zijn ontbijt. Eerlijk is eerlijk, vind ik.Ik lust al een boterham met sinaasappelconfituur, op voorwaarde dat er boter op is. Zijn boterham met filet américain lust ik boven alles. Ik wijk dan niet van zijn stoel. Omdat er zoveel kwijl uit mijn mond loopt, van de grote goesting, geeft opa me een super groot stuk. Jou opa is mijn echte vriend. Ik ga mee met hem naar de zee. Ik ben zelfs al eens mee naar de repetitie van zijn koor geweest. Ik weet hoe ik mij moet houden in die omstandigheden want dat heb ik vroeger op de hondenschool geleerd.
    De tuinman is ook een goeie. Die heeft soms spek bij, dat is verdorie ook erg lekker.
    Finn is een leuk baasje. Hij begint interesse voor mij te krijgen. Hij streelt me over mijn kop. Soms ben ik bang dat hij eens aan mijn oren zal trekken!
    Neen, Miss piggy is niet te vervangen. Opa gaf me een voetbal cadeau. Ik kan er al aardig mee dribbelen.
    's Avonds bij mijn laatste avondwandeling blijf ik nog even op het terras zitten. De maan verschijnt dan achter de hoge bomen. Ik kijk dan naar de maan en denk aan jullie. Oma vertelde dat ik naar de maan moest kijken, want dat er maar één maan is en dat deze dezelfde is die jullie zien. Het is een beetje telefoneren dan. Ik kijk naar de maan en weet dat jullie straks ook deze zullen zien ginder ver in Nieuw Caledonië.
    Dag lieve Flor! Geef je ook mijn warme kusjes aan je zus en broer, aan papa en je erg lieve mama. Weet dat ik jullie mis...maar opa en oma doen hun best om mijn leven zo leuk mogelijk te maken.
    MIKA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lieve hond!Die kan mooi brieven schrijven hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Miaauw, denkt er daar soms ook nog eens iemand aan mij? Ik ben Bizon, de zwarte panter van Ten Doorn in Beigem.Mijn hobby's zijn slapen, met de kat van de buren vechten en véél hesp eten!Yammie.. Daag.

    groetjes een een pootje van Bizon, Marleen, Mila en Luiz

    BeantwoordenVerwijderen