woensdag 3 november 2010

Bundaberg – Australië

Even in telegramstijl, want we nemen zo meteen de bus naar het stadje van Bundaberg:

  • Inklaren in Bundaberg gebeurt bijzonder efficiënt en vlot. Geen enkel probleem met douane en quarantaine. Een makkie. Binnen het uur was alles geklaard.
  • We hebben al direct onze eerste live kangoeroe’s gezien. Vier.
  • ‘En onze eerste giftige beesten: padden die hier ‘s avonds over het gras springen. Niet aankomen. De groene kikkers mag je wel aanraken.
  • Gisteren zijn we het stadje Bundaberg gaan bezoeken. Het was een bijzondere dag in Australië, want het was een belangrijke paardenkoers in Melbourne. Om 12 uur sloten alle winkels en ging iedereen in sportpubs op de paarden wedden. Wij hebben dat ook gedaan. Ik had in een lokaal krantje gelezen dat ‘So You Think’ de absolute favoriet was en onklopbaar. Onze Amerikaanse vrienden van Sea Level en Endless Summer hadden van een duister figuur een tip gekregen dat het paard ‘Americain’ zou winnen. In mijn lokaal krantje stond er niks speciaal over dat paard. Geen favoriet blijkbaar. Zij gokken op ‘Americain’, wij op ‘So You Think’.  Het paard ‘Americain’ heeft gewonnen. Onze Amerikaanse vrienden hadden zo maar even 800 dollar gewonnen, omdat dat paard zo slecht gequoteerd stond. Hilarische taferelen in het café waar we samen naar de koers hebben gekeken.
  • De ‘Westerse beschaving’ went enorm snel. Het duurt een half uurtje voor je over je eerste shock heen bent, dat je hier weer alles kan krijgen, en dan ben je eraan gewoon.
  • Australiërs zijn bijzonder vriendelijke mensen. De mannen spreken me aan met ‘mate’, de vrouwen met ‘darling’. Zo hebben we het graag.
  • Nu moeten we een bus nemen. Naar de shopping mall!

4 opmerkingen:

  1. "L" van darLing vergeten? Haïke: pas maar op!
    Vanmorgen had ik 'n plotse ingeving: zou Flor dat geflikt hebben met uw navigatiesysteem ?? Of zal dit (aard-)magnetisme geweest zijn? Of zeemagnetisme?! Over een ZEILSTEEN gevaren?? Of wisten de Aboriginals van uw komst ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Héla, daarnet stond er nog "daring"! Zo heb je 't graag?! Ik ook. Hoe laat is 't daar nu? Hier kwart over negen, wintertijd. In twee dagen tijd staat de rode beuk er helemaal bruin bij. 't Vallen van 't blad is ingezet. De jaarlijkse depressies komen er aan.
    't Amusement daar tussen de kangoeroe's! P.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En als een man het over Sheila's heeft dan bedoelt hij vrouwvolk
    Pim

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Doc Tom Callaghan en nurse Kate nog niet tegengekomen? Of zag je Jason Donavan en Kylie uit den Neighbors!

    BeantwoordenVerwijderen