Nog twee weken wachten ??? Dat is goed om er een droge lever van te krijgen. Nog een Copper Tun bijkopen hoor. :-)) Zodat je die lever op tijd eens kunt afstoffen. Groetjes Dirk
Het proces gaat als volgt: je maakt het brouwsel in zo'n brouwerston, 23 liter per keer. In het weer hier duurt het ongeveer 5 dagen tot de eerste gisting klaar is. Dan wordt het bier gebotteld en krijgt het nog wat suiker in de fles mee, voor de tweede gisting. Dat duurt ook een kleine week (wat ik gisteren geproefd heb), maar dan moet je het nog twee weken laten staan. En hoe langer het staat, hoe beter het wordt
Er is geen plaats in de boot voor een tweede ton, maar ondertussen zit er non stop brouwsel in de ton. Het tweede bier (dat intussen ook al gebotteld is), is een amberbiertje (een soort palm), en nu zit er een belgische pale ale in de ton. Op het programma staat nog een gingerbeer en een Tooheys (lekkerste bier van Australië naar mijn smaak). We gaan kunnen trakteren met kerst en nieuw.
A Small Nest is the name of the sailing yacht in which the Belgian family Stellamans sailed around the world in 3 years. The blog is in Dutch, but the fanatics can try the translation tool below. Enjoy.
"brewed with love and 6 Bf"
BeantwoordenVerwijderenIk kan er me wel iets bij voorstellen. Een blond biertje..., zonder schuim wellicht :)
Cheesrs mate!!
luc
Nog twee weken wachten ???
BeantwoordenVerwijderenDat is goed om er een droge lever van te krijgen.
Nog een Copper Tun bijkopen hoor. :-))
Zodat je die lever op tijd eens kunt afstoffen.
Groetjes
Dirk
Het proces gaat als volgt: je maakt het brouwsel in zo'n brouwerston, 23 liter per keer. In het weer hier duurt het ongeveer 5 dagen tot de eerste gisting klaar is. Dan wordt het bier gebotteld en krijgt het nog wat suiker in de fles mee, voor de tweede gisting. Dat duurt ook een kleine week (wat ik gisteren geproefd heb), maar dan moet je het nog twee weken laten staan. En hoe langer het staat, hoe beter het wordt
BeantwoordenVerwijderenEr is geen plaats in de boot voor een tweede ton, maar ondertussen zit er non stop brouwsel in de ton. Het tweede bier (dat intussen ook al gebotteld is), is een amberbiertje (een soort palm), en nu zit er een belgische pale ale in de ton. Op het programma staat nog een gingerbeer en een Tooheys (lekkerste bier van Australië naar mijn smaak). We gaan kunnen trakteren met kerst en nieuw.
BeantwoordenVerwijderenOops.
BeantwoordenVerwijderenGeen droge levers dus. LOL
Dat is een brouwersNest geworden..... :-))
Kleine coïncidentie met mijn (diepste) roots :
http://www.closeriecedre.be/
Op jullie gezondheid hé.
zo grappig, stella - mans...
BeantwoordenVerwijderensante, wouter
heel mooi label!hopelijk proeft het ook goed...ik ben geinteresseerd in eentje met een fruitsmaakske.
BeantwoordenVerwijderenUnbelievable! Alles is mogelijk. Er zijn geen grenzen.
BeantwoordenVerwijderen