donderdag 25 november 2010

The Spit – Gold Coast – Queensland – Australia

We zijn door het Moreton Bay Marine Park gevaren vandaag. Een smalle, ondiepe rivier die Brisbane met Gold Coast verbindt. Hier is al menig jacht vast gevaren met minder diepgang dan wij hebben.

Het was dan ook een spannend tochtje door de kronkelende rivier. We vertrokken om 08u, twee uur na laag water. Buiten Manly hadden we net genoeg water onder de kiel. Tot halverwege werden we vooruit gestuwd met een extra 2 knopen stroming in de rug. We vlogen door de ondiepe rivier met een gemiddelde van 8 knopen. Om 12 uur was het hoog water, en net dan kwamen we aan de ondiepste passage aan. Het is springtij bovendien, en dat hadden we nodig bovendien.

Bij het passeren van de ondiepste passage hadden we amper 30 cm overschot, maar het lukte. Een boot van de sleepdienst kwam even voorbij in de hoop dat hij ons kon helpen en wat dollars kon opstrijken. Gelukkig was dat niet nodig.

Eenmaal over dat ondiepe stuk, ging het nu stroomafwaarts en precies op dat moment draaide het tij en vlogen we met de genua uit aan 9,5 knopen naar onze ankerplaats.

We konden Sea Level, een supersnelle catamaran, het hele stuk bijhouden en Jim hield ons op de hoogte van de ondieptes onderweg.

Om 13u ankeren we in ‘The Spit’, kijken verbaasd naar de hoge appartementsblokken die een paar kilometer verder oprijzen, gooien de dinghy in het water en gaan naar het strand.

Wilde golven om te bodyboarden. Iedereen vindt het fantastisch.

Dan terug naar de boot. Vanavond vieren we voor het eerst in ons leven een echte Thanksgiving met onze Amerikaanse vrienden Jim en Kent. Met “stuffed turkey”!

Happy Thanksgiving, everybody !

4 opmerkingen:

  1. Tijd om stickertjes op de bierflessen te plakken. :-)))
    http://www.pbase.com/skitch/image/130630604

    Groetjes
    Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ onbekende Dirk: héél leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat denken van de merknaam: "Lager wal" (i.p.v. lager pils)of "Nestennat"(i.p.v. gerstenat)of gewoonweg "Stellamans".
    ook jullie logo kijkt me een mooi uithangbord.

    BeantwoordenVerwijderen