woensdag 24 november 2010

Manly en Brisbane

Twee, hooguit drie dagen, willen we in de jachthaven blijven liggen. Australië is duur omdat de Australische dollar bijzonder sterk staat en de euro op de sukkel is. En een verblijf in een marina helpt niet echt.

Maar het weer speelt ons parten (windvoorspellingen uit het zuidoosten 25 tot 30 knopen), zodat we uiteindelijk zes dagen in de jachthaven vastzitten.

We gaan geen potje zagen, want het zijn zes fantastische dagen geweest. Vanuit Manly kan je de trein naar Brisbane nemen, de derde grootste bestemming in Australië. Schitterende stad. Prachtige parken, fenomenale musea die bovendien nog eens gratis zijn, een chinatown, ferries op de Brisbane river, heerlijke mensen en het ademt allemaal vooruitgang.

We stappen nogal wat af. Kilometer na kilometer. Met het vocht in mijn knie kan je Halle doen overstromen.

De kinderen zien hun vriendjes van de Victoria terug, wij beleven mooie momenten met Jim en Kent, we leren de sympathieke Nederlander Jan kennen die op het prachtige Nederlands schip ‘Bellatrix’ past, we leren andere Australische Beneteau Oceanis 46 eigenaars kennen, …

Het leven heeft een wat andere wending genomen in Australië. Wat rustiger en stedelijker. We voelen dat er meer dan 15000 mijl in onze kleren is gekropen, en we genieten van de korte tochtjes en eens een week te blijven liggen in een haven…

Maar, het is nu genoeg geweest. Hoog tijd voor wat avontuur op het water.

Morgen varen we het ondiepe kanaal door tot in The Gold Coast. Op een paar punten zal het spannen om met onze diepgang over de zandbanken te geraken. Maar we hebben tijd. En Sea Level (de catamaran van Jim en Kent met veel minder diepgang) wilt voor ons varen en geeft ons de dieptes door in voet. We zullen dus de tafels van 3,3 kunnen inoefenen, morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten