dinsdag 24 mei 2011

Hook Island, Whitsundays, Great Barrier Reef, Australië – 13 mei 2011

Wellicht 20 keer de afstand van een golfballetje die met een driver nummer 1 wordt geslagen, is de afstand tussen South Molle en Hook Island. Niet ver dus, voor een zeilboot. We varen de Nara Inlet binnen, een lange inham tot bijna het midden van het eiland. Heerlijk beschutte ankerplaats.

IMGP7865

We maken een wandeling naar een verlaten Aboriginal grot met muurschilderingen en we zetten onze drie krabbenpotten uit. Ditmaal moeten we minstens één krab hebben tegen morgenochtend. De combinatie van een blikje kattenvoer met de vetrestjes van het vlees van die middag moet het hem doen.

‘s Avonds hebben we weer een memorabele avond bij onze vrienden van Sea Level. Jims pizza’s en als dessert Kents rabarbertaart met slagroom. Overheerlijk. Telkens we afscheid nemen, krijgen we al tranen in de ogen, omdat we weten dat het onze laatste momenten samen zijn… Townsville komt steeds dichterbij.

‘s Anderendaags, heel vroeg ‘s ochtends skypen we met onze vrienden, die op het verjaardagsfeestje zijn van een dikke vriend. Vreemd om in je pyjama en met prut in je ogen te zitten videobellen met licht benevelde vrienden die in volle vorm aan het feesten zijn. Er werd hartelijk gelachen, de sfeer was opperbest en het was leuk ‘er nog eens bij te zijn’. Na het bellen bleef ik een halve dag zitten met hetzelfde gevoel als de inhoud van de krabbenpotten: leegte.

De zeilen gingen op en met volle kracht zeilden we naar Airlie Beach, een toeristische backpackerpleisterplaats aan het vasteland. Het eten was al twee dagen op, we hadden geen gas meer en nog maar 25 liter water. Hoog tijd om aan te vullen.

2 opmerkingen:

  1. Weet iemand wat vetrestjes is in het Koreaans?
    우리는 원격 원주민의 동굴 벽화에서 도보로 우리는 우리의 세 게 냄비에 넣어. 이번에 우리는 적어도 하나의 게를 아침 있습니다. 고기 vetrestjes와 고양이 음식 수있는 조합은 오후 트릭을 할 것을.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En toch...heeft die leegte weer een heerlijk verhaal gegeven.
    Leegte geeft de mogelijkheid tot fantaseren en verhalen vertellen. Zo ontstaan sprookjes.
    En dan komt het hier en nu, de realiteit dat er eten moet zijn en er andere taken te wachten staan.
    Geniet van alle kansen!

    BeantwoordenVerwijderen