zondag 22 mei 2011

Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Great Barrier Reef, Australië – 10 mei 2011

Leuk tochtje van Thomas Island naar Whitsunday Island. Zacht briesje tussen de tien en vijftien knopen, dus ideaal zeilweer om te gennakeren. De drie grote rode ballonzeilen van Sea Level, Go Beyond en A Small Nest zorgen voor een fotogeniek spektakel.

DSC_2328 DSC_2258

                 Sea Level                                                                                                           Go Beyond

DSC_2378

 

 DSC_2333  DSC_2267DSC_2334

DSC_2244 DSC_2277 DSC_2362

 

IMGP7674Op Whitsunday Island maken we een mooie, lange wandeling van Whitehaven Bay naar Chance Bay. We  zien de groene mieren die hun nest maken van aaneen gekleefde bladeren en die bovendien een soort limoenachtig zuur afscheiden. Hoewel hun beet bijzonder pijnlijk is, zijn er mensen die aan hun achterste lekken om de limoenzure smaak. De Aboriginals maken er een soort limonade van. Het mierengatlikken hebben we niet geprobeerd. Da’s voor een andere keer.

‘s Anderendaags nemen we eerst afscheid van Go Beyond. Ze varen al een stukje verder. Wij zullen ze later wel weer inhalen, maar we willen eerst graag nog wat genieten van het gezelschap van Sea Level omdat onze wegen weldra zullen scheiden. Sea Level is van plan om vanuit Townsville naar de Louisiades en de Solomons te varen en wij gaan verder noord. Onze tijd samen begint dus erg snel in te korten…

We maken nog een fantastische dinghy expeditie met Sea Level en Stamper door de Moro/Hill Inlet, gaan nog gezellig iets drinken op Stamper en dan zijn we klaar om een nieuw stuk van de Whitsundays te verkennen.

IMGP7706

6 opmerkingen:

  1. Mooi, mooi, mooi! Heerlijk zeilgebied ginder, nietwaar? En het wordt er niet slechter op, op weg naar de top. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's! Wat worden Sepke, Ward en Flor groot!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is puur genieten!
    Wat heb ik toch een knappe familie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Paradijselijk mooie foto's. Enjoy !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die kleuren!! fantastisch gewoon...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldige foto's. Echt genieten.

    BeantwoordenVerwijderen