dinsdag 31 mei 2011

Magnetic Island, Great Barrier Reef, Australië – 22 en 23 mei 2011

Toen Cook met zijn Endeavour in 1770 langs dit eiland voer begon zijn kompas te flippen. Daarom noemde hij het eiland “Magnetic Island”. Later hebben verschillende wetenschappers onderzocht of er inderdaad magnetische krachten waren, maar niemand heeft ooit iets gevonden. Wellicht was het iets aan boord van de Endeavour dat het kompas beïnvloedde.

IMGP8168

Geen problemen met ons kompas. We gingen in Horseshoe Bay liggen. Leuke baai, veel boten want het is weekend en het is een favoriete weekenduitstap voor de mensen van Townsville.

We gaan wandelen. En ‘s anderendaags gaan we nog eens wandelen. Man, man, man, wat een wandeleiland. We hebben het “geocachen” (met een gps naar “schatten” zoeken) herontdekt en dus zijn de kinderen heel gemotiveerd om te gaan wandelen.

Het strand in Horseshoe Bay is afgeschermd met een “stingernet”, om de giftige kwallen bij de zwemmers weg te houden. We hebben dus ook gezwommen. En een beetje later hebben we ontdekt dat er aan de boeitjes helemaal geen stingernet hing… Het kwallenseizoen is over.

Culinair hoogtepunt op Magnetic Island: frietjes van het frietkot, steak op onze Weber BBQ en een gemengde sla met zelfgemaakte mayonaise.

  IMGP8137 IMGP8155IMGP8217   IMGP8219  IMGP8198IMGP8199

3 opmerkingen: