vrijdag 20 mei 2011

Scawfell Island, Great Barrier Reef, Australië – 7 mei 2011

Onze vloot van vier boten splitst zich op na de onrustige nacht in Percy. Stamper en Sea Level varen naar Mackay om te bevoorraden en Go Beyond en wij varen naar Scawfell Island. Een lange dagtocht van 70 mijl.

Het leuke van het varen met onze vrienden van Go Beyond is dat onze boten zo aan elkaar gewaagd zijn. Ze houden er bijna exact dezelfde snelheid op na. Bij lichte wind zijn zij iets in het voordeel, bij veel wind gaan wij iets sneller. Telkens we samen ergens vertrekken, lijkt het alsof we aan het “matchracen” zijn met elkaar. P5040006

Gelijk vertrokken met Go Beyond en na een dag varen gelijke aankomst…

En nu was het weer van dat. Voor zonsopgang vertrokken, 70 mijl later, bij ondergaande zon, draaien we samen Refuge Bay in, in Scawfell. Dramatische kustlijn heeft dat eilandje, met granieten kliffen en steile bergen. ‘s Anderendaags blijven we er nog een dagje liggen, om te gaan snorkelen (helder water, wat nog niet veel het geval is geweest langs de Australische kust). Mooi koraal, we zien terug kleuren onder water en mooie vissen. Toch is het lichtjes paranoïde snorkelen hier. Eenmaal voorbij Bundaberg zijn we krokodillenland binnen gevaren. Meestal komen de bijzonder gevaarlijke zoutwaterkrokodillen (véél gevaarlijker dan haaien, want ze hebben het écht op mensen gemunt, terwijl haaien meer uit vergissing een mens aanvallen) niet zo ver voor van het vasteland, maar het gebeurt. In deze baai werd ooit een groot exemplaar gesignaleerd… Soit. Het was genieten van het snorkelen en de kinderen roeiden non stop de baai rond.

IMGP7384

En we hebben Moederdag gevierd. Pannekoeken voor ontbijt en een vrijstelling voor afwas, afdrogen, opruimen en kuisen. Ward maakte een mooi gedicht, Sepke een armband en Flor een schattige tekening. En ik ben een hele dag braaf geweest.

1 opmerking:

  1. Prachtig ! Eindelijk terug een zeilverhaal !! Laat maar komen ...

    BeantwoordenVerwijderen