maandag 28 december 2009

27-12-2009 – Dag 156 - Canouan

Bon, zijn we naar Canouan gevaren en liggen er geankerd in Charlestown Bay. Geloof het of niet, maar toen we hier een goed uur lagen, is hier naast ons het grootste yacht ter wereld komen liggen (of dat was het ooit), de ‘Rising Sun’ (gisteren lagen we naast het tweede grootste - of dat was het ooit). Eigenaar is Larry Ellison, van het softwarebedrijf Oracle, zelf fervent zeiler en ook CEO van het BMW Oracle Racing team.

Wij zijn hier intussen ook afgezet door een sympathieke kerel, Gaston, die met zijn surfplank beloofde vis en kreeften te brengen voor 30 EC dollars, maar hij had eerst het geld nodig om een onderdeel voor zijn harpoen te kopen. We konden hem absoluut vertrouwen, hij had ook drie kinderen, blabla, … Gaston hebben we niet meer teruggezien.

Haïke en ik zijn dan snel naar het stadje gegaan, aanmeren aan het ponton was halsbrekend door de grote golven. De Pino was bijna onder het staketsel verpletterd maar we konden gelukkig net op tijd weggeraken… In de lokale supermarkt tussen krotwoningen hebben we wat diepgevroren kip gevonden en wat fruitsap, voor belachelijk veel geld.

We eten kip met rijst en curry en hopen dat Gaston ons morgen alsnog de beloofde vis brengt.

1 opmerking:

  1. Hallo daar allemaal,

    Nee toch hé!! Laten jullie je nu nog vangen aan de mooie beloften van de locals ? Komaan.. jump into the water en ga dat felbegeerde visje, kreeftje, whatever... zelf bovenhalen !

    Grtjs,
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen