zondag 20 december 2009

Een bericht van Oma Stellamans

Sprakeloos, en een overweldigend zalig terug thuis gevoel overmeesterde mij toen ik het stralend, bruin getaande Smallnest team terug zag. Blij dat ze ons weerzagen en trots omdat ze samen de oceaan hadden overwonnen.

Een feestelijke welkomstparty met exotische dans en muziek dompelde ons meteen onder in de overwinningsroes van de vele, toegekomen  Arc zeilers.

Deze zeilers hebben een broederlijk gevoel van verbondenheid. Ze vertellen hun verhaal van hun overtocht, hun spanning, hun averij, hun bewondering voor de grootsheid van de oceaan.

Hun blik is gelijkaardig, straalt een immense fierheid uit dat ze die oceaan in al haar geweld en kracht hebben getrotseerd.

Het zijn gelijkgestemden, zij weten wat ze hebben gedaan. Ieders verhaal geeft een nuance aan de belevingen.

Zij verdienen elk een ereteken voor hun kunde, hun inschattingsvermogen, hun uithoudingsvermogen, hun creativiteit. Zij drukken hun respect uit voor de macht en de kracht van de natuur.

Het zijn broeders en zusters die beter hun verhaal aan elkaar kunnen vertellen dan aan deze die het niet hebben beleefd. Ze verstaan mekaar. Ze hebben een taal die getuigt van preciesheid.

Ze hebben allemaal een gelaatsuitdrukking die een amalgaam is van fierheid en verwondering en van het besef dat ze kwetsbaar maar niet”invincible” zijn!

Opa Gust en ik varen nu mee op de azuurblauwe zee van de Caraïben…. en echt waar… ik voel me zo geborgen bij Willem, Haïke en hun kinderen. 

Aan allen een zalige kerst en een geborgen nieuwjaar gewenst.

5 opmerkingen:

  1. ontroerend te lezen hoe de ganse familie Stellamans zich nu moet voelen!!!Geniet met volle teugen van jullie overwinning en het trotseren van de soms woeste zee!!!Ook aan jullie een prettig kerst en een nieuwjaar!
    groeten Dina en Vic

    BeantwoordenVerwijderen
  2. And the rest is silence... Mooi, warm en diep verwoord oma Stellamans. Deinen jullie samen nog maar wat genietend verder over het azuurblauwe water.
    Een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar voor de hele - tijdelijk uitgebreide - crew!
    Groetjes van Dries en Hilde.
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi... Ik begin te begrijpen hoe het komt dat Willem ons zo kan raken met zijn blog. Dat heeft hij blijkbaar meegekregen met de paplepel.
    Geniet met zijn allen van een zalige Kerst!
    Stefan en de hele menage

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hedwig, hoe mooi en ontroerend heb je dit weer neergeschreven. Zo kennen we onze zus.
    Geniet van dit zalige gevoel samen. Het is jullie van harte gegund.
    Zalige kerst,veel geluk en liefde in het nieuwe jaar!
    Luc en Rita

    BeantwoordenVerwijderen