dinsdag 1 september 2009

01-09-2009 - Dag 39 - Povoa de Varzim & Porto

Missie Lonely Planet Portugal geslaagd. We hebben het laatste exemplaar in de Fnac in Porto uit de handen getrokken van een koppel toeristen die er wat in stonden te lezen. Spijtig voor hen, maar een familie op missie deinst voor niks terug. Ik zie het een dertienjarige op haar eentje nog niet doen.

Verder stond alles in teken van de educatie van de kinderen, op deze eerste schooldag. Ze weten nu bijvoorbeeld hoe je een metrokaartje valideert in Porto, hoe de machtige marktplaats van Bolhao eruit ziet, dat de typische blauwe badkamertegeltjes die de gevels sieren azulejos heten, hoe de typisch Portugese gebakjes smaken, dat obrigado dank u wilt zeggen en dat ze wreed veel geduld moeten hebben als papa en mama in de Fnac op de achterkant van de dvd’s Portugees proberen te lezen om in te schatten of het een goeie film is of niet.

Ze weten ook dat de Mc Donalds hetzelfde smaakt als thuis en de Lidl er vanbinnen overal even triestig uitziet.

6 opmerkingen:

  1. poging tot pokeravond mislukt. wanneer ben je terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Past vrijdagavond 7 september 2012 nog voor jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Willem: let wel, de 8° vieren we de eerste verjaardag van onze tweede kleine.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weet je wel wat je gedaan hebt, Willem ? In de volgende editie van de lonely planet: "Porto valt mee maar let in de buurt van boekenwinkels op voor opdringerige Belgische toeristen, ze doen zich voor als wereldreizigers maar vinden de weg nog niet in een stad en zijn uit op uw kaart".

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "u kunt deze toeristen herkennen aan het geluid van het winkelkarretje -vaak van de lidl- dat ze kilometers met zich meesleuren"

    BeantwoordenVerwijderen