woensdag 23 september 2009

22-09-2009 – Dag 60 – Oeiras (Lissabon)

Onze vrienden van de Sunboy, de Australische familie Sparkes, houden ook een blog bij.  Als je eens wilt controleren of wij geen onzin verkopen:

http://www.travelblog.org/Europe/Portugal/Northern/blog-436133.html

http://www.travelblog.org/Europe/Portugal/Northern/blog-438862.html

http://www.travelblog.org/Europe/Portugal/Lisboa/blog-438861.html

Ze hebben trouwens hun plannen om in de Middellandse Zee te overwinteren en onbepaalde tijd in Europa te blijven, veranderd.  Ze zeilen, net als ons, het komende jaar naar Australië, eerst samen met de ARC de Atlantic over, daarna door het Panamakanaal en de Pacific.  Daarvoor moeten ze nu wel nog een resem inentingen krijgen en in Portugal is dat minder makkelijk als bij ons in het Tropisch Instituut.  Ons verblijf in Lissabon is hierdoor met een paar dagen verlengd, en het geeft ons opnieuw wat tijd om te bloggen, de kinderen wat extra les te geven, tochtplanningen te maken, de rekeningen bij te houden, etc…

5 opmerkingen:

  1. Dat is wel erg fijn nieuws voor jullie - zeker voor Flor, Ward en Sepke, die dan toch altijd wat vriendjes in de buurt hebben. Fijn om jullie terug te zien op de foto's van de Sparkes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oma en opa zijn als erg gelukkige mensen terug thuis gekomen. Het was heerlijk om te zien hoe alles in asmallnest gediciplineerd en liefdevol gebeurt.Heerlijk om mee te maken hoe de zelfstandigheid van de kinderen ontwikkelde, hoe ze zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar opnemen. We wandelden door en bezochten Lissabon. we zwommen samen, speelden spelletjes, geen moment was er teveel aan. Ik heb zo genoten en besef weer achteraf hoe gelukkig ik ben met zo'n nest!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 'Tout est pour le mieux dans le meileur des mondes', was de stoplap die Voltaire, CANDIDE telkens weer in de mond legde, ook bij het bezoek aan LISSABON na de verwoestende aardbeving in 1755! Toenemende verwondering en optimisme stralen ook hier van dit gedurfde avontuur af, allicht evenredig met de angst die er bij bepaalde toeschouwers van meet af in zat. Ik heb het volste vertrouwen in de gedegen kennis en kunde van de skipper: dà's pas geruststellend ! De stralende conditie waarin we ze in Oeiras terugzagen is daar het beste bewijs van. Bravo, Willem & Haike !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor Oma Stellamans en GuStvantNest : Lissabon was toch anders voor jullie dan voor Voltaire.
    (Trouwens ook een anagram van Arouet L.J.)Hij verloor er zijn geloof in de Goede God. Jullie vonden er de bevestiging van (en uw geloof in )de goede schipper op zijn Small Nest.Dus toch:"Candide ou l'optimisme"

    Jean-Pierre en Lieve

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk om ook foto's van jullie, de familie Stellermans, op de Ossie's blog te zien. Gelukkig is jullie blog iets beknopter en vooral....leuker!

    BeantwoordenVerwijderen