dinsdag 15 september 2009

14-09-2009 – Dag 52 – Ilha da Berlenga

Het was een kort nachtje in het paradijs Berlenga.  Ons anker houdt van zand en modder, hier zijn het rotsen op de bodem.  En dan zijn we extra waakzaam.  Om het uur even opstaan om te kijken of het anker goed houdt en we nog steeds op dezelfde plaats liggen.  We zouden onze droom niet graag tegen de rotsen stuk zien gaan…

De Ozzies hielden een permanente ankerwacht.  Dat is nu ook wel héél voorzichtig, maar het voordeel is dat ze ondertussen gevist hebben en 10 makrelen hebben boven gehaald.

IMGP1824

Haike gaf de kinderen in de voormiddag les en in de namiddag zijn we met z’n allen het eiland gaan verkennen.  Nadien hadden we de Ozzies op bezoek voor cake en champagne.  De fles champagne hadden we mee vanuit België, om de geboorte van de dochter van onze goeie vrienden Stefan en Veerle te vieren.  Er is geweldig uitbundig en internationaal geklinkt op een fantastic, marvellous, great, geweldig en fenomenaal leven voor Olivia!

 IMGP1872 IMGP1869

Tegen de avond zijn we met z’n allen gaan snorkelen. Je zwemt hier tussen de vissen zoals in een aquarium van Sealife. We konden ze zelfs aaien.  De kinderen waren door het dolle heen.

IMGP1904 IMGP1913

En bij ondergaande zon, in dit heerlijk natuurreservaat hebben de kinderen hot dogs gegeten en hebben de oudjes de 10 verse makrelen gegrild.

Nu, net voor het slapen gaan, is het ankeralarm ingesteld, en gaan we erop vertrouwen dat het afgaat als dat moet.  De Ozzies doen een tweede nacht ankerwacht en we vertrouwen er ook een beetje op dat als er iets mis zou zijn, ze ons zullen wekken met toeters en bellen.  Hopelijk vissen ze niet, vannacht.  Genoeg makreel gegeten voor een tijdje.

Morgen moeten we trouwens vroeg op.  Er is storm uit het noorden op komst en we willen Lissabon bereiken voor het ons inhaalt.  Je voelt de storm dichter komen met het aanwakkeren van de wind, dus, het belooft sowieso een woelig nachtje en een heftig zeildagje te worden.

3 opmerkingen:

  1. Dikke proficiat aan Veerle en Stefan. Leve Olivia!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen paniek! De storm is opa en oma die op komst zijn naart Lissabon.

    Een boeiend leven, wensen we Olivia.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Louis en Mimi Lameire15 september 2009 om 22:51

    Haike, Willen en kids. Elke avond, voor we naar óns nest gaan, klikken we op A Small Nest; we volgen jullie reis met veel sympathie en interesse. En nu maken jullie ons bijzonder blij dat jullie even delen in het geluk om onze kleindochter Olivia.

    BeantwoordenVerwijderen