maandag 28 september 2009

28-09-2009 – Dag 66 – naar Lagos

Maandagochtend 4u30. Opstaan. Kattenwasje. Kleren aantrekken. Niks tegen je vrouw zeggen want die heeft een ochtendhumeur. Klaarmaken om het anker op te trekken. Afvragen waarom het nog aardedonker is. Afvragen of die mist nog lang zou blijven hangen. Afvragen waarom de Aussies nog niet wakker zijn. Om 4u55 beseffen dat de wekker nog op Belgische tijd staat en dat je een uur te vroeg uit je nest gekropen bent.

Maandagochtend 5u40.  Opstaan. Geen kattenwasje maar wel kleren aantrekken. Helemaal niks tegen je vrouw zeggen want een ochtendhumeur wordt alleen maar erger tegen mensen die zo stom zijn de wekker verkeerd te zetten. Klaarmaken om het anker op te trekken. Afvragen waarom het nog altijd pikkedonker is.  Merken dat de mist nog dikker is dan een uur geleden.  Met Allan van de Sunboy afspreken dat we ons vertrek best een uur uitstellen.  Om 6u05 met koude, klamme voeten opnieuw in je nest kruipen.

Maandagochtend 6u55. Opstaan. Kleren aantrekken. Merken dat een ochtendhumeur de derde keer minder hevig is. Klaarmaken om het anker op te trekken. Licht is meer en mist is minder. Om 7u00 is het anker binnen en varen we de haven van Sines uit. Zien hoe de opkomende zon de mist doet oplossen.

Maandagochtend 8u25. Zien hoe de mist ditmaal de zon doet oplossen. Ze is zo dik als onze yoghurt.  De Sunboy en A Small Nest varen zij aan zij om een dikke vlek op het radarbeeld te vormen.  Nog 70 mijl…

2 opmerkingen:

  1. waaow, wordt het misschien tijd om de vrouwen samen te laten zeilen, en de mannen op de andere boot... of moeten wij voor afwisseling komen zorgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hilarisch. Je schrijft erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen