zondag 13 september 2009

13-09-2009 – Dag 51 – Ilha da Berlenga

Bij het buitenvaren van Nazaré wist ik plots waaraan Michael Hadley, de havenkapitein van Nazaré, me deed denken: Popeye!

IMGP1757

Zeeman in hart en nieren, grijze baard, rookt pijp, grappige giechel en altijd een wijs verhaal. Hij zei: “If you take my picture, I will break your camera”, waarop wij toch de foto namen en “Run!” riepen. Hij moest er wreed mee lachen, onze Popeye, en trok gelukkig geen blik spinazie open.

Het was een hele tijd geleden dat we nog eens moesten opkruisen. De wind kwam uit het zuidwesten, en dat was ook de richting die we uit moesten om naar de eilanden te varen van ‘Reserva Natural da Berlenga’.

IMGP1804

Adembenemend zicht hebben we hier op de steile rotsen. Het eiland heeft meer dan duizend inwoners: allemaal vogels. Ook vreemde vogels want in het donker hoor je de meest grappige geluiden, terwijl we zacht heen en weer liggen te wiegen aan ons anker. (Wie meer info wil lezen over Ilha da Berlenga: kijk bij reacties, twee blogs hieronder, bij onze positieinfo. Met dank aan Koen !)

Net nog twee vissen gevangen, en maar teruggegooid. We hadden pas heerlijk gegeten (biefstuk met puree, bloemkool en witte saus), en we konden maar niet uitmaken welke vissen we precies gevangen hadden. Die kunnen met een straf verhaal naar huis. Zo.

2 opmerkingen:

  1. Beste Haike, Willem en kids,
    Wij lezen regelmatig jullie prachtige reisverhalen en genieten er meer dan 100% van.
    Ondertussen zijn we in onze normale sleur geraakt van werken, school, wassen en plassen en allerhande randactiviteiten.
    Geniet er maar verder van , dat zullen wij ook doen.
    vele groeten van de familie klepkes uit oostende (ameloot)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey allen, vandaag jullie lading entertainment afgegeven aan Oma en Opa. Klaar voor transport. Met dank aan Erik voor het extra materiaal!

    BeantwoordenVerwijderen