donderdag 10 september 2009

09-09-09 – Dag 47 – Nazaré

De band met de Australische vrienden van de Sunboy is de afgelopen twee dagen alleen maar hechter geworden. Het etentje in het restaurantje in Figueira da Foz was fantastisch, en de eindconclusie was dat makreel niet enkel een vis was om als aas te gebruiken, maar ook bijzonder lekker was. Lichtjes onder invloed van de kannetjes wijn en de pinten hebben Allan en ik elkaar dan maar uitgedaagd tot een makreel-vang-competitie.

Volgende stop was Nazaré. Wie de meeste makrelen wist te vangen tussen Fig da Foz en Nazaré, was de winnaar. Eindstand:

België – Australië: 8 – 3 !

Blij dat België nog eens kon winnen (ik had al geen zin meer om de krant met “nederlaag tegen Spanje” te kopen).

IMGP1617 IMGP1631

‘s Avonds lagen we aangemeerd aan de visserskade in Nazaré omdat het jachthaventje vol was (vervelend want er is een getij met 3,5 meter verval en dan moet je ‘s nachts opstaan om je meertouwen aan te passen) en we hadden een van de mooiste avonden van onze reis. We hebben onze 11 makrelen op de Cobb klaar gemaakt, Allan maakte ribbetjes op z’n Australisch, lieten de drank rijkelijk vloeien (vervelend want we moesten ‘s nachts opstaan) en dan hebben we beiden onze gitaren boven gehaald. Geen scrupules meer om eens lekker vals evergreens door de haven te brullen. De vissers die naast ons lagen kwamen verbaasd kijken en de kinderen gingen met de pet rond. Heerlijk.

IMGP1660

Vandaag hebben we Nazaré met z’n allen bezocht en ‘s avonds zijn we weer op onze boot beland met de Ozzies en we hebben nog eens kabaal gemaakt voor heel de haven. Ditmaal met de enthousiaste en laaiende reacties bij het spel “Weerwolven”. Delicious.

IMGP1713

6 opmerkingen:

  1. Ik weet wel: it's not the real thing, maar we snoeperen toch telkens weer eventjes mee van jullie reislustige belevenissen! Zàlig.
    Groetjes, Hilde en Dries

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt ongelofelijk idyllisch wat jullie daar allemaal meemaken. Heel tof dat je ook al vrienden gevonden hebt die in "hetzelfde bootje zitten".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk da 'k vanaf nu jullie blog niet meer zal lezen,'k word veel te jaloers...Sorry,eentje minder op de teller...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En wij maar werken8 Ik denk dat "echt" leven door jullie beleefd wordt en op een positieve verrijkende en eenvoudige manier wordt ingevuld.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb enkele dagen gespijbeld en lees nu pas het stuk over het Cobb-duiken op 6 m diepte en moet meteen wat lachen. Het vlieger-duiken enkele maanden geleden in de haven van Kamperland blijkt een goede oefening voor Willem te zijn geweest. Ik voel me er op slag wat minder verveeld bij.
    Na 2 weken Italie op smaak gebracht met "Land in zicht" van Thomas Siffer, nu 3 jaar de Nest-blog om vingers van af te likken. Een goed vooruitzicht. Vaart en geniet zo verder. Wij genieten "surfend" mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oma haar frang begint te vallen. Inmiddels is zij in de kringen en bij de vriendinnen die ze frekwenteert, dé heldin van de dag: daarmee is haar verlatingsdepressie rap&vanzelf gepasseerd.
    Zoals Santiago dC, is Coîmbra nog zo'n must en niet ver van waar je nu ligt.Oorspronkelijk dacht ik langs daar per auto af te zakken naar Lisboa: 2200 km:nauwelijks 24 u rijden vlg mijn GPS.
    Quizvraag: wat heef Hendrik de zeevaarder met Cristobal Colon te maken, of omgekeerd liever.

    BeantwoordenVerwijderen