dinsdag 1 september 2009

31-08-2009 – Dag 38 – Povoa de Varzim

Klusjes- en kuisdagen zitten er ook tussen. Op een halve dag kuisen we de boot bijzonder grondig vanbinnen en vanbuiten. Thuis zou dat niet mogelijk zijn…

Verder hebben we het mysterie van de flauwvallende toerentalmeter kunnen oplossen. Enfin, met de hulp van de man die de zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Ik bespaar u de details, maar het komt erop neer dat we bij momenten tevéél energie hebben (als de motor draait én de zon schijnt), zodat de alternator het signaal krijgt op te houden. Daar zit ook de connectie van de toerentalmeter: vandaar. De oplossing is meer energie te verbruiken als het voorvalt. En da’s bijzonder vreemd als je gewoon bent steeds heel spaarzaam met energie te zijn op een zeilboot.

Ook nog boodschappen gedaan. Daar ben je snel een paar uur mee kwijt omdat alles te voet te doen is. En als je dan ook nog eens verkeerd loopt heb je helemaal prijs. Gisteren twee uur onderweg van en naar de supermarkt (een kilometer of drie te ver gewandeld). Nu we ze weten zijn, zal het maar een uur duren, de volgende keer.

De kinderen zijn verheugd dat morgen de échte eerste schooldag begint. Ze waren ontgoocheld dat deze met een schoolreis begint en ze geen taken kregen. We gaan nog eens naar Porto. Missie Lonely Planet.

3 opmerkingen:

  1. heerlijk lezend genieten: "het ritme van het zalig leven..."

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag vandaag in een winkel een "fiets " met één wiel! Zou dat niet de oplossing zijn om zowel je teen als je knie te sparen?
    Laat het me weten en we brengen het mee.
    Toch een leeropdracht voor de kinderen:van wat maakt men porto? en hoe zegt men smakelijk in het portugees? Flor vergeet niet enkele klontjes op zak te steken voor als je weer eens een appelflauwte krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. stillekes hoop ik dat jullie eens een baaldagje hebben want keer op keer is er een spannend verhaal en denk ik:
    moeder waarom werken wij ????
    Wij komen in de paasvakantie naar protugal. Sturen jullie de lonely planet op???
    Bij blijvende teenpijn is een klomp de beste spalk !!!

    BeantwoordenVerwijderen