zondag 18 oktober 2009

18-10-2009 – Dag 86 – Baia de Abra (Madeira Grande)

We hebben van ons hart een steen moeten maken.

Geen bezoek aan Madeira Grande, en dat vinden we bijzonder jammer.  We hadden zo graag het bloemeneiland bezocht, de eucalyptus geroken, gezwommen in de natuurlijke zwembaden, de madeirawijnen geproefd, de suikerfabriek bezocht, etc, etc, etc, …  Haïke heeft gelijk: “Ik had beter niet zoveel over Madeira gelezen.  Dan zou ik nu niet weten wat we gaan missen”.

Maar het weer dicteert ons gaan en staan. En dat weer zegt nu: “gaan” of je loopt het risico hier nog lang te blijven “staan”.  En dat zou kunnen betekenen dat we ons bezoek in Lanzarote zouden missen.

Deze namiddag lichten we het anker en stellen Don, de automatische piloot, in op 145 graden.  De overtocht is er een van twee dagen en twee nachten.  Gezien we hier ook al twee dagen en twee nachten voor anker liggen, zullen we wat spaarzamer moeten zijn met onze voorraad water.  We hadden er niet echt op gerekend geen haven meer aan te doen voor ons vertrek, en hebben na onze zwempartijtjes steeds een lekkere douche genomen…  En een vis vangen zal ook welkom zijn. 

Tot dinsdag of zo.

4 opmerkingen:

  1. moar mannekes toch, jammer.
    Hopelijk hebben jullie de wind van achter en zijn jullie rapper ter plaatse.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahoi seamen and -women,
    Jammer inderdaad, maar Madeira loopt gelukkig niet weg. En een mens moet toch ook nog een béétje kunnen blijven dromen hé. Stel je maar eens een leven zonder dromen voor... brrrrr ;-)
    Grs, Hilde en Dries

    BeantwoordenVerwijderen
  3. in lanzarote de vlieger naar madeira grande...
    gr wouter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haike en familie hoe gaat daar ik lees dat jullie al veel gedaan hebeen en veel gereist hebben we denken alle dagen aan jullie van jessica en marissa en hopelijk zien we vlug terug

    BeantwoordenVerwijderen