woensdag 21 oktober 2009

21-10-2009 – Dag 89 – Bahia del Salado (Isla Graciosa – Lanzarote)

Het klimaat op Lanzarote is bijzonder simpel: “The Islands have some 300 days of sunshine a year and an average annual temperature of 20°C, with midsummer temperatures soaring to 30°C.  There is very little rain. (…)  The eastern islands suffer from severe water shortage (they receive less rainfall than parts of the Sahara).”

Guess what:  het regent hier nu !?!  Het is vandaag !?!  Die enige dag met regen !?!  Net toen we in het bootje stapten om naar het dorpje te gaan.  Allemaal kletsnat terug in onze Nest.

Maar we vinden het niet zo erg, en Sepke, Ward en Flor zijn blij voor de eilandbewoners.  Een regendag zal hier een zegen zijn.

De school is hier op de boot dan maar wat langer open.  We zullen deze namiddag naar het eilandje gaan.  Er zal wel een regenfeest zijn of zo.

----------------------------------------------------------------------------

Een ps’je voor de botenfreaks.  Hier, naast ons in hetzelfde baaitje, ligt een machtig zeiljacht, ook nat te worden.  De Alexia, met Britse vlag.  Ze is 103 voet lang en 24 voet breed.  Ik gok op een mast hoger dan 40 meter een diepgang van meer dan vier meter…  Er zit een ouder koppel op, en ze hebben drie of vier man crew aan boord, allen in hagelwit uniform.  De klasse straalt ervan af.  De bijboot kwam uit de achterkant geschoven, en daarmee alleen al zou je een oceaan durven oversteken.  De schrik dat we geen dromen meer zouden hebben na onze wereldreis, is er wat door verminderd.  Timesharing anyone?

DSC_0855

3 opmerkingen:

  1. Op de foto lijkt het maar een klein playmobil bootje hoor!
    Het kleine nest heeft veel meer charme!

    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waahw !! de Nest heeft alles, maar een timesharingske met die 103 voeter lijkt me ook wel wat. Ze is zo breed als je vorige "schip" (Louanne) lang is Willem. er zit dus nog rek in die droom...
    Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Isla Graciosa is inderdaad prachtig én romantisch. In april 1998 ook kunnen genieten van een onthaal op eiland in de regen en 16°C! Enkele dagen daarna van een huwelijksaanzoek onder de sterrenhemel...
    Aleide

    BeantwoordenVerwijderen