zaterdag 24 oktober 2009

23-10-2009 – Dag 91 – Bahia del Salado – Playa Francesca

We werden gewekt door 3 mannen in een boot.  Politie of toch iets in uniform, die enkel Spaans praatten. We begrepen uiteindelijk dat ankeren in Bahia del Salado verboden is (op de kaart staat dat het wel mag).  We moesten verhuizen naar het naburige Playa Francesca.

We vonden het al zo vreemd dat toen we hier aankwamen dat Playa Francesca zo druk bevolkt was (er lagen wel twintig boten voor anker) en de baai ernaast, Bahia del Salado, helemaal leeg was.  We dachten dat het  te maken had met slechtere ankergrond, maar dat is iets waar wij niet veel last meer van hebben, sinds we ons monster DA BIG MODDAFAKKAAAA… (roept) kunnen uitgooien.

Morgen, zaterdag, varen we naar de zuidkant van Lanzarote.  We gaan er een paar dagen in een haven liggen (Marina Rubicon) omdat we ons dringend van water en eten moeten bevoorraden.  En er komt bezoek!  De volgende twee weken zien we een pak vrienden!

Trouwens is het nog precies 1 maand en we steken de Atlantische Oceaan over.  Op zondag 22 november wordt het startschot gegeven in Gran Canaria voor de meer dan 200 zeiljachten die deelnemen aan de ARC (Atlantic Rally for Cruisers).  3 weken zonder land, het is toch speciaal en spannend als we eraan denken.

6 opmerkingen:

  1. maak maar dat de big modaffaka goed vastligt, de drank klaarstaat, het pokernapje er ligt. Here we come!!!!! En Sepke, lijkt het je iets om te babysitten voor Lou? Ward, ga je me leren snorkelen? En Flor, gaan we samen op de nintendo spelen, 'k zal ervoor zorgen dat papa en mama heel lang zullen moet slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met al die technische uitleg waar ik als simpele zeescout geen bal van snap (zat ook meer in de bar dan op zee ...), laat Flor vanaf nu maar elke dag blog schrijven. En heeft hij nu toch een bril op ?
    Fijn dat haike terug is van stieg-land, in de tijd kreeg bart het ook op zijn heupen als ik met stieg in bed kroop, nog even volhouden willem: gelukkig is de mens doodgegaan na drie boeken! Veel plezier met het bezoek, groetjes Lore

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haike is aan een nieuw boek van Stieg begonnen. Een nog dikker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ellen debrouwere25 oktober 2009 om 16:09

    gisteren een dagje brugge gedaan, georganiseerd door onze getuigen van onze trouw: een speurtocht volgens suske en wiske 275, het heilig bloed. Jullie namen vielen en bij deze doe ik de groeten van lieve en bart en hans en nele. tot later en willem, hoe is het met je teen???

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ellen, bedankt voor de bezorgdheid. Gelukkig was ik niet van plan om een shcoonheidswedstrijd met mijn tenen te winnen. Het staat wat krom, en dik, maar het goeie nieuws is: het doet geen pijn meer!

    BeantwoordenVerwijderen