dinsdag 14 september 2010

Vervolg proces ankerlier

Vervolg dag 6

Net na de middag hebben we de jachthaven verlaten om naar Navadra te gaan, één van de mooie ankerbaaien van de Mamanuca groep in Fiji. Het is er dieper ankeren dan we gedacht hadden, op 15 meter en da’s een tegenvaller. We moeten perfect ankeren en ons haasten, omdat een tweede kans in het donker zou moeten en dat is gekkenwerk met die riffen hier. Eenmaal geankerd snorkelt Haïke naar het anker en ziet dat het omgekeerd ligt. Merde. Nog nooit zo snel mijn duikset aangehad. Letterlijk twee minuten later ben ik op15 meter diep het anker aan het omdraaien en ingraven.  Het ligt nu als een huis. De 3 minuten wachttijd op 5 meter vooraleer terug boven te komen, spendeer ik een stuk verder in het halfdonker langs het rif.  Grote vissen, mooi koraal. Haïke had tijdens haar snorkelen een haai gezien. Ik jammer genoeg niet.

Als we hier overmorgen vertrekken zal het 50 meter ketting manueel optrekken worden. Het lijf van een bodybuilder krijg je ervan, en de rug van een kreupele.

‘s Avonds krijgen we een berichtje van Pascale van Ship Shop dat de verantwoordelijke bij Beneteau Frankrijk er niet is, en we tot morgen zullen moeten wachten op nieuws mbt de ankerlier.

Dag 7

Mooie dag, met prachtig weer in een schitterende baai met vele strandjes. We snorkelen, maken een vuurtje, halen vijf kokosnoten uit de bomen, we barbecueën worstjes en als dessert eten we kokosrotsjes en kokoschips. We zijn hier de enige boot.

Heerlijk dagje. En dan de kers op de taart:

‘s Avonds krijgen we een telefoon van Pascale van Ship Shop om te zeggen dat we een volledig nieuwe ankerlier in garantie krijgen toegestuurd. Mannekes, wat zijn we allemaal enorm blij. Lang leve Beneteau! En de superservice van Ship Shop!

We zullen wellicht 7 à 10 dagen moeten wachten tot het pakket bij ons is, maar er zijn ergere plaatsen te bedenken waar je moet wachten. In een buskotje bijvoorbeeld. Of in de file. Of bij de dokter…

5 opmerkingen:

  1. Fantastisch nieuws! En wat een service!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, gelukkig dat het weer beter gaat met de Nesties he Ilse? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wees blij dat je mèt de dokter mag wachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super! We blazen het kaarske weer even uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anyone home? Of ben je nog bezig om je anker eruit te trekken?

    BeantwoordenVerwijderen